Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Det var Pat Morita som dödade Bin-Laden 2011.
Det var Pat Morita som dödade Bin-Laden 2011.

Pat Morita berättar; "Det var jag som dödade Bin-Laden"

Publicerad: 2014-11-24

Kultskådespelaren Pat Morita som iscensatte sin egen död 2005 har nu trätt fram i en sällsynt intervju.

Pat Morita är även känd som karateläraren Mr Miyagi i dom populära 80-talsfilmerna med Ralph Macchio i huvudrollen. Vad inte många vet om är att Pat Morita faktiskt är en riktig kampsportsexpert som anlitades av CIA under flera år både innan och efter hans Hollywoodkarriär.

Morita har nu siktats i Ukraina ett flertal gånger där han enligt Wikileaks har utfört spaningsuppdrag åt den Ukrainska regeringen samt sabotage mot lastbilskaravaner.

I den intervju som Pat Morita nu gjort med BBC handlar det dock inte främst om hans gärningar i Ukraina, utan istället om den händelse som ett par marinkårssoldater försöker ta till sig äran för. Det har nämligen visat sig att det var Pat Morita som dödade Bin Laden i Maj 2011.

Enligt dom officiella källorna var det ett team av US Special Operations som stormade in i Bin Ladens inhängnad och skjöt honom, men detta har visat sig vara helt falskt.

- Det var jag som smög mig in en mörk natt, i det största huset fann jag Bin Laden väntandes på mig, sittandes med benen i kors och med tända ljus som lyste upp det dunkla utrymmet.


- Vad som följde sedan var en episk duell som slutade med att jag sparkade Bin Laden på ett sylvasst spjut ur hans personliga samling, han spetsades ögonblickligen och avled, mitt uppdrag var slutfört,
berättar Morita.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev