Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Osama bin Laden ler i mjugg: Det där är vad jag kallar en fis!
Osama bin Laden ler i mjugg: Det där är vad jag kallar en fis!

Osama bin Laden bakom utbrottet i Grimsvötn

Publicerad: 2011-06-02

Osama bin Ladens döda kropp flöt iväg mot Island och orsakade med all sannolikhet det senaste vulkanutbrottet på Island, uppger Reynir Bödvarsson, expert på vulkaner.

Man hade antagit att explosionen utlöstes av den mängd ammunition som Osama bin Ladens kropp innehöll. Men det fanns mer som kunde explodera i den kroppen.
Tanken var att hans kropp med hjälp av tyngder skulle sjunka till havets botten, men det verkar som om starka undervattensströmmar, i kombination med kroppens egen gasbildning höll honom flytande, såpass mycket att han hamnade långt från dumpningsplatsen.

I förhör med en av hans hustrur uppger hon att de dagen innan ätit en rejäl böngryta. Och då Osama bin Laden slutat äta kött och blivit vegan, fick han lägga för sig en extra portion bönor för att få i sig sin dagliga dos av protein.

- Osama var väldigt noga med det där, uppger en annan hustru. Vi hade både kostcirkeln och matpyramiden i köket. Ofta kunde vi skoja om att födelsedagstårtan minsann hade hela kostcirkeln, men bakom skämten låg ett allvar. Tårtan fick inte innehålla för mycket socker, och det skulle alltid vara ordentligt med frukt ovanpå. Och helst fibrer i degen.

Dessutom ska Osama ha följt alla sina 42 barns tandborstning med nit.

- Borsta två minuter på varje liten bissing, sa alltid pappa Osama, berättar ett av barnet. Men det tog en evighet att borsta, och pappa pruttade så mycket under tiden. Det luktade pyton.
- Han gillade sina pruttar. Skrattade och sa att där kom en tesked blött. Och om någon av oss försökte utmana honom på pruttduell klämde han i så han nästan bajsade på sig och tjöt av skratt och sa, att kallar ni era små fläktar fisar? Det här är vad jag kallar en fis! Kom igen när skinkorna fladdrar i luftdraget!

- Vi barn undrade om man kunde koppla hans rumpa till gasspisen. Han hade nog kunnat prutta tilläckligt mycket för att kunna koka en hel måltid.

Kvällen innan Osama bin Ladens hus stormades ska pappa Osama ha varit extra bukstinn. Han la sig tidigt och stönade i sömnen. En av livvakterna hade fått order om att åka in till byn och köpa pruttmedicin.

Men när livvakten kom tillbaks fanns det ingen som behövde medicinen. Osama hade pruttat för sista gången.
Så trodde man. Men djupt i havet låg han och jäste och odlade sin avskedsfanfar.

Grimsvötn blev Osamas sista prutt och ett avsked till världen.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: SVT SvD AB Arbetarbladet GP Exp SDS GP 2 SvD 2 SR
Annons
Cuzz Cazooka