Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Snart är Khaddafis livvakter de enda sexiga uniformerade kvinnorna kvar.
Snart är Khaddafis livvakter de enda sexiga uniformerade kvinnorna kvar.

Omvärlden vädjar till Nordkorea

Publicerad: 2010-10-14

I måndags genomförde Nordkorea åtskilliga ceremonier för att välkomna sin nya ledare Kim Jong-un, son till den nuvarande ledaren Kim Jong-il.

När Nordkorea nu byter ledare är det många som hoppas på förändring i det totalitära landet som länge utmärkt sig för sin brist på frihet och dess brutala regim.

Men bland förhoppningarna finns även växande skara som inte vill att förändringarna ska komma för snabbt till den gamla kommunistdiktaturen. Johan Antonsson, kulturpedagog och grundare av Facebookgruppen "Vi som tycker om kvinnor i uniform" berättar för Svenskbladet;
- Nordkoreas tradition av kvinnor i uniform måste bevaras, vart annars ska världen kunna beskåda 3,000 kvinnor med AK47:or som tvingas marschera i takt iklädda röd klänning och vita boots?

Antonsson menar att beväpnade kvinnor i löjligt tätt åtsittande uniformer är del av ett viktigt kulturarv från världens enväldiga diktatorer;
- Alla självrespekterande diktatorer har kvinnor i uniform, redan på Napoleons tid lät man sy upp tätt åtsittande husaruniformer åt kvinnor, traditionen har levt men nu börjar världen få ont om diktaturer.

- Ifall Nordkorea faller samman kommer antagligen den här traditionen att försvinna helt. Då är Mohammed Khaddafi den enda kvarvarande galna diktatorn i världen med beväpnade kvinnor, och hans livvakt är så skabbig i jämförelse med nordkoreanskorna, förklarar Johan Antonsson.

Med en nedslående röst och tillhörande min konstaterar Antonsson att det i framtiden kan vara svårt att hitta bilder på kvinnor i uniform;
- En del påpekar att det faktiskt finns kvinnor i uniform i Sverige, men det är helt enkelt inte samma sak med kvinnliga poliser i någon sladdrig reflexoverall eller någon sur överviktig väktare i täckjacka som heter Maj-Britt.

- Snart är internet det enda stället där man kan hitta kvinnor i uniform, ja alltså som är snygga.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Täckjacka
En täckjacka som heter Maj-Britt. Haha! Vad får ni allt ifrån?

TheTree, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Nabo-demokratiet
Kva meider denne Antonsson om kvad der udspiller seg i nabo-demokratiet kver 17 mai? Her i Norge er der naeppeligt en skolepige eller ung kvinde der der icke marsjerer i pvc-stivletter, röd udstyrsel og svingende drillekepp. Kva er det der icke er tilfredselene i denne kulturytringa?

Drillepige og ven av orden, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Intressant
Håller med! [ivrigt och nervöst]

Takolander, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Intressant
Att Nordkorea har ett så viktigt kulturarv att förvalta var en aspekt jag själv helt hade missat. Vi måste därför vara noga med att utöva rätt mängd av hot mot dem så att de inte får för sig att avrusta sina kvinnor. Fred och demokrati är helvete!

Jens-Jasper G. , (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank