Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Snart är Khaddafis livvakter de enda sexiga uniformerade kvinnorna kvar.
Snart är Khaddafis livvakter de enda sexiga uniformerade kvinnorna kvar.

Omvärlden vädjar till Nordkorea

Publicerad: 2010-10-14

I måndags genomförde Nordkorea åtskilliga ceremonier för att välkomna sin nya ledare Kim Jong-un, son till den nuvarande ledaren Kim Jong-il.

När Nordkorea nu byter ledare är det många som hoppas på förändring i det totalitära landet som länge utmärkt sig för sin brist på frihet och dess brutala regim.

Men bland förhoppningarna finns även växande skara som inte vill att förändringarna ska komma för snabbt till den gamla kommunistdiktaturen. Johan Antonsson, kulturpedagog och grundare av Facebookgruppen "Vi som tycker om kvinnor i uniform" berättar för Svenskbladet;
- Nordkoreas tradition av kvinnor i uniform måste bevaras, vart annars ska världen kunna beskåda 3,000 kvinnor med AK47:or som tvingas marschera i takt iklädda röd klänning och vita boots?

Antonsson menar att beväpnade kvinnor i löjligt tätt åtsittande uniformer är del av ett viktigt kulturarv från världens enväldiga diktatorer;
- Alla självrespekterande diktatorer har kvinnor i uniform, redan på Napoleons tid lät man sy upp tätt åtsittande husaruniformer åt kvinnor, traditionen har levt men nu börjar världen få ont om diktaturer.

- Ifall Nordkorea faller samman kommer antagligen den här traditionen att försvinna helt. Då är Mohammed Khaddafi den enda kvarvarande galna diktatorn i världen med beväpnade kvinnor, och hans livvakt är så skabbig i jämförelse med nordkoreanskorna, förklarar Johan Antonsson.

Med en nedslående röst och tillhörande min konstaterar Antonsson att det i framtiden kan vara svårt att hitta bilder på kvinnor i uniform;
- En del påpekar att det faktiskt finns kvinnor i uniform i Sverige, men det är helt enkelt inte samma sak med kvinnliga poliser i någon sladdrig reflexoverall eller någon sur överviktig väktare i täckjacka som heter Maj-Britt.

- Snart är internet det enda stället där man kan hitta kvinnor i uniform, ja alltså som är snygga.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev