Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
17 Juli 2024
 
Führern i full färd med sommarlekar vid sitt hus i Alperna 1941.
Führern i full färd med sommarlekar vid sitt hus i Alperna 1941.

Okänt fotoalbum visar ny sida av Führern

Publicerad: 2009-03-25

Ett hittills okänt fotoalbum tillhörands Adolf Hitler har nu sänt  chockvågor genom både forskarvärlden och nynazistiska rörelser världen över. Det har visat sig att Tredje Rikets ledning gjorde allting för att täcka spåren efter Führerns verkliga liv. Istället för bilden av en nykterist som föredrar en schäferhund och en tyst lojal kvinnas sällskap  målas nu bilden av en hänsynslös playboy upp.

Fotoalbumet hittades av tyska byggarbetare i samband med byggandet av ett parkeringshus i Berlin, deras grävmaskin stötte helt plötsligt på en förseglad bunker där fotoalbumet hittades tillsammans med ett antal andra personliga föremål.

Fotoalbumet har dessutom anteckningar vid sidan om dess foton och det framgår av dessa att annekteringen av Österrike, invasionerna av Frankrike, Belgien, Nederländerna, Norge, Danmark, Polen och Ryssland alla hade som syfte att hitta "nya heta kvinnor" åt Hitler. Bredvid en skiss på Norge och en bild på en blondin i bikini står "müssen blond milf haben" skrivet i Führerns handstil. Likaså finns vid ett foto på en kvinna i Rysk uniform och ridpiska i hand skrivet "Russland hausfrau muss spanking haben".

Av albumet framgår även att Hitlers kända partner, Eva Braun, var en av många flickor i hans "stall", där alla bar smeknamn efter färger. Eva Brauns riktiga namn var Eva Kartopfelstopf och även hennes vänner i haremet alla bar olika smeknamn såsom Liselott Rot, Helga Blau, Magda Gelb och Lilli van Grün.

För att undvika negativa associationer har nu förlaget Bonnier Carlsen meddelat att de byter namn på karaktärerna Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin i Elsa Beskows populära böcker. Karaktärerna kommer att döpas om för att slippa eventuella nazireferenser och har i fortsättningen namn efter blommor; Tant Tulpan, Tant Maskros och Tant Tussilago.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Helfoder för hund och baby