Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Michael Jackson - snart zombie på riktigt - med smak på lammkött
Michael Jackson - snart zombie på riktigt - med smak på lammkött

Michael Jackson återuppstår som Thriller-zombie - ger exklusiv konsert i höst

Publicerad: 2009-06-26

Miljoner fans över hela världen chockerades idag över det totalt oväntade beskedet att "kungen av pop", Michael Jackson - känd för sin sunda och renliga livsstil, avled till följd av ett hjärtstillestånd natten till fredag, svensk tid.

Reaktionerna väntade inte på sig, de blev många och explosionsartade hos de många fansen:

- Det är så tragiskt, snyftar Lisa-Leena Sopponen fram hysteriskt mellan hostattackerna, 43, bosatt i Haninge utanför Stockholm. Jag köpte alla hans skivor, flera gånger om, år efter år. Det känns som jag kände honom personligen, och hans död är för mig mer tragiskt än någonting annat som någonsin har hänt.

Michael Jackson var en ikon av god hälsa. Förutom vissa smärre problem med kroppsdelar som föll av (vi vågar inte ens spekulera i vilka), samt att han med åldern mer och mer började likna en vit medelålders tant, levde han ett sunt leverne. Han sov i ett syretält, eftersom den senaste forskningen på området visar att man behöver syre även i sömnen. Han tränade varje dag på sitt privata nöjesfält tillsammans med sina minderåriga vänner. För dessa anrodnade han även pyjamasparties, under vilka diverse fysiska aktiviteter utövades och vitt vinblask konsumerandes under glada tillrop - under det dråpliga namnet "jesus-juice" som Jackson själv valde att kalla det.

Han ville även föra vidare sitt intresse för sportutövande på sina barn, vilket fick stor uppmärksamhet då han var på väg att visa för sina fans hur duktig hans minsta var på att hoppa bungee-utan-lina från en balkong.

- Michael Jackson var en förebild för många, hävdar fanet och folklivsforskaren Samuel Ågren. Inte minst min dagmamma.

Dagens Svenskbladet kan idag som enda tidning i hela världen exklusivt ge det glädjande beskedet att popikonen kommer att zombifieras i höst och återuppstå, för att ge sina fans den efterlängtade comeback de så länge har trånat efter

Arrangörerna hävdar att årets show är finalen på den kanske största prestationen inom show business någonsin. Michael Jackson har ända sedan Thriller förvandlat hela sitt liv till en enda stor show, allt för att underhålla sina fans. I videon till Thriller var Jackson sminkad som en zombie. Sedan dess har han gradvis förvandlat sig till en zombie på riktigt. Detta har genomförts genom en kombination av moderna plastikoperationer och gammeldags svartkonst. De övernaturliga inslagen i showen har skapat rubriker i tidningarna i form av anklagelser om pedofili, eget nöjesfält, apor i förödmjukande utstyrslar och så vidare. 

I år har alltså slutförandet av detta livsverk kommit, då Jackson till slut fullbordar sin övergång från ung, framgångsrik artist till en livs levande (nåja) zombie. Först nu kan omvärlden se omfattningen av Michael Jacksons slutgiltiga mästerverk. Paralleller kan dras till artisten Andy Kaufman, som också använde okonventionella metoder för att underhålla sin publik. Inte ens Kaufman drog det dock så här långt, även om det har spekulerats en del även kring hans död.

Tid och plats meddelas vid ett senare datum.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Relaterade länkar: SvD DN2 DN DN3
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev