Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Belgiske Jean-Guillaume gjorde ett mastodontprojekt av skiten som fastnade i stjärthåret.
Belgiske Jean-Guillaume gjorde ett mastodontprojekt av skiten som fastnade i stjärthåret.

Han har samlat kånkelbär i 33 år

Publicerad: 2010-10-28

Kånkelbär, produkten som uppstår mellan skinkorna när bajs fastnar i stjärthåret och rullas till små hårda kulor när stjärthalvorna gnids mot varandra, hade plågat belgiske Jean-Guillaume, 52, sedan tonåren.

Men den driftige belgaren vände våndan till något kreativt. Året var 1977 när vändningen kom.

- Jag satt på muggen en kväll och krafsade som vanligt i röven efter de små enervarande kornen, och blev plötsligt nyfiken på hur mycket sådana här små styggelser en människa egentligen kan producera, säger Jean-Guillaume till Svenskbladet - den enda nyhetstidning som intresserat sig för hans fantastiska historia.

Han införde sedan troget in en fast rutin. Kånkelbären plockades tålmodigt en och en ur stjärthåret och stoppades i en tom filmburk han hade hemma. Sedan dess har han skördat sina kånkelbär enligt ett fast schema varje dag i 33 år. Han kan alltså nu även tituleras som kånkelbärplockare vid sidan om sitt vardagliga yrke som specerihandlare i den lilla belgiska byn han bor.

- Jag har upptäckt en effektiv ryck-teknik som sliter loss bären utan att det följer en massa hår med, fortsätter specerihandlaren stolt och visar upp de speciella kärl han förvarar skiten i.

Önskedrömmen är att odödliggöras i Guinness rekordbok.

Hittills har Jean-Guillaume fått ihop 221 kg i rena kånkelbär som fyller 23 stora kärl som förvaras i butikens skyltfönster. Det anser han bör vara tillräckligt för att han nu ska noteras i Guinness rekordbok som den som har samlat mest kånkelbär i hela världen.

- Men de besvarar inte mina mail och slänger panikartat på luren när jag ringer, berättar han uppgivet, och säger att hans hobby brukar få ett blandat mottagande när han berättar om den.

- De allra flesta reagerar positivt och tycker att det är lustigt att det finns en sådan samling. Andra, oftast kvinnor,  försöker utmana mig. Jag vet en tjej som samlade på sina pojkvänners utlösningar. Hon hällde det i såna där iskubsformar och när hon blev sugen tog hon ut en "iskub" ur frysen och sög på.

Men Jean-Guillaume är inte den som låter andras äckelfasoner hindra honom. Han menar att det snarare är sporrande, till den grad att samlandet nu har blivit en del av den dagliga rutinen, och att han kommer fortsätta så länge han är fysiskt kapabel till att producera hårda bajs-bollar, som han stadigt förevigar i sin samling.

- Samla kånkelbär is the shit! bedyrar Jean-Guillaume.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Relaterade länkar: aftonbladet
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev