Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Så fort Sarah Palin hittat den där globala uppvärmningen tänker skjuta den mitt mellan ögonen.
Så fort Sarah Palin hittat den där globala uppvärmningen tänker skjuta den mitt mellan ögonen.

FN:s klimatmöte i kris; USA:s lösning - Skicka Palin!

Publicerad: 2009-12-18

Klimatmötet i Köpenhamn har mer och mer urartat och riskerar nu att bli ett fiasko, förhoppningarna att få till ett avtal ses som mer och mer osannolika. USA:s utrikesminister Hillary Clinton sa tidigare under torsdagen att den amerikanska presidenten Obama Barack kommer att komma till Köpenhamn för att kunna ro i land ett globalt klimatavtal.

Clinton har nu tagit tillbaka detta uttalande och uppger istället att USA planerar att skicka Sarah Palin till klimatmötet istället;
- Det kan verka drastiskt men vi tror helt enkelt att det är snabbaste sättet att skapa enighet i klimatmötet. Sarah är en väldigt tuff kvinna med "bestämda åsikter", vi tror att alla länder som hon inte kan namnet på kommer att se nyttan av att enas om ett avtal innan hon ens satt sin fot i lokalerna.

- Ifall vi skickar Obama som har en "Mr Nice-Guy" utstrålning kommer delegaterna istället att stå på sig och försöka utnyttja situationen, förklarade Hillary Clinton.

Reaktionen bland delegaterna har inte låtit vänta på sig, under hela kvällen har de suttit i möten och förhandlat fram lösningar som alla parter är nöjda med, samtidigt som de oroat tittat på sina klockor och Bella-centrets ingång. Bara en halvtimme efter beskedet hade den afrikanska unionen och G8-gruppen kommit överens om ett preliminärt avtal och förklarade att de inte ville att Palin skulle behöva packa i onödan.

Under torsdagskvällen gjorde klimatkonferensen dessutom ett gemensamt videosamtal till Obama Barack där man försäkrade honom om att mötet gick bra och att det inte fanns något behov av att skicka Sarah Palin till Köpenhamn.  Japans utrikesminister Katsuya Okada försäkrade presidenten att ett avtal var på gång, i bakgrunden nickade mötets samtliga delegater.

Utrikesminister Okuda berättade under videokonferensen;
- Det går jättebra här, vi kommer att ha ett avtal klart inom en timme eller två, ni behöver definitivt inte skicka Sarah Palin. Kanske kan hon åka till Iran och medla i atomforskningskrisen istället?

Irans utrikesminister Manouchehr Mottaki kommenterade dock detta uttalande under torsdagskvällen;
- Amerikanerna är ok, vi har gått med på att avbryta vår atomforskning och vi välkomnar nu inspektörer samt vill förhandla för en lösning för att avsluta konflikten. Sarah Palin behöver verkligen inte komma hit, kanske behövs hon i Nordkorea istället?


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SkÃ¥nskan DI SvD SvD2 Expressen KvP 8sidor KvP2 SvD3 Nyheterna SvD4 DN DN2 DN3 DN4 UNT SydSv SkÃ¥nskan2 SvD5 VA Arbetarbladet DT GP GP2
Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby