Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Att skada folk är viktigare för Amerikaner än att hjälpa dem.
Att skada folk är viktigare för Amerikaner än att hjälpa dem.

Fattiga Amerikaner rasar mot sjukförsäkring för fattiga Amerikaner

Publicerad: 2009-08-18

De allra fattigaste amerikanerna som helt saknar sjukvårdsförsäkring rasar nu mot planer på att ge dem en sjukförsäkring. Löftet om en sjukförsäkring för de allra fattigaste amerikanerna var ett av de viktigaste vallöftena som president Barack Obama gav inför presidentvalet.

Förslaget har dock inte mottagits särskilt väl av den fattiga rabiata vita republikanska befolkningen i Amerika, John Arthur 42, diversearbetare från Kentucky berättar;
- Mina förfäder utkämpade ett helt frihetskrig mot engelsmännen för att jag skulle få min rätt att slippa ha en allmän sjukförsäkring, de ska inte få luckra upp allt våra förfäder gjorde för oss och införa en sådan nu!

Denna åsikt är inte unik och Harrison Fletcher 53, fran South Carolina uttrycker en liknande syn på ämnet;
- Obama och hans kommunistsjukhus får slita mitt gevär ur mina kalla döda händer innan jag låter dem plåstra om mig i något socialistiskt jesusförnekande federalt sjukhus.

En undersökning har visat att många amerikaner befarar att en allmän sjukförsäkring med behörighet för vård i ett federalt sjukhus skulle innebära att staten blandar sig i deras liv mer än nödvändigt. Samma grupp tror även att Elvis fortfarande lever, att rymdvarelser regelbundet besöker jorden samt att Barack Obama är släkt med Usama Bin Laden.

Ett flertal experter och USA-kännare menar nu att om det inte vore för landets ras-segregerade samhälle, det bristande skolsystemet, den missriktade patriotismen och religionen, bristen på omvärldskunskap och de vansinniga vapenlagarna, så skulle fler Européer faktiskt tycka synd om amerikanerna istället för att vara livrädda för dem.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

Vid närmare eftertanke
Jag måste förstärka ett påstående. Inte nog med att Jack Daniels är ett av värdens främsta njutningsmedel, (t.ex. på värdshus och privata sammankomster osv). Det är dessutom ett av världens främsta njutningsmedel.

Esau Persson, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Biblisk ondska ?
När man läser den här artikeln kan man få för sig att USA är liktydigt med biblisk ondska. Men då har ni bortsett från att ett av värdens främsta njutningsmedel, Jack Daniels, kommer från USA, närmare bestämt från delstaten Tennessee.

Esau Persson, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Medicare är decennier gammalt
Medicare är ett halvhjärtat försök som inte fungerar i praktiken, en riktig sjukvård blir mycket dyrare det är därför det är sånt rabalder i USA med de nya reformerna. Amerikaner = Så hårt jävla lurade

Bob Hund, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Amrikanare
Amrikanarna har fattat stuffet och kommer att erövra värden fortare än ni hinner att säja barbeque med hot texas sause. En gång hade en kompis en amrikans bil och det var skithäftigt att åka kring med den och ragga småbrudar. Amrikanaare har respeckt i värden.

Bob Scott, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Medicare är decennier gammalt
De fattiga och lågavlönade har haft sjukförsäkring från staten länge (medicare), det är bara de som tjänar någorlunda bra som behövt ta en egen sjukförsäkring. Mer än 1/4 amerikan har och har länge haft gratis sjukförsäkring. (www.medicare.gov).

mikael , (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank