Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Att skada folk är viktigare för Amerikaner än att hjälpa dem.
Att skada folk är viktigare för Amerikaner än att hjälpa dem.

Fattiga Amerikaner rasar mot sjukförsäkring för fattiga Amerikaner

Publicerad: 2009-08-18

De allra fattigaste amerikanerna som helt saknar sjukvårdsförsäkring rasar nu mot planer på att ge dem en sjukförsäkring. Löftet om en sjukförsäkring för de allra fattigaste amerikanerna var ett av de viktigaste vallöftena som president Barack Obama gav inför presidentvalet.

Förslaget har dock inte mottagits särskilt väl av den fattiga rabiata vita republikanska befolkningen i Amerika, John Arthur 42, diversearbetare från Kentucky berättar;
- Mina förfäder utkämpade ett helt frihetskrig mot engelsmännen för att jag skulle få min rätt att slippa ha en allmän sjukförsäkring, de ska inte få luckra upp allt våra förfäder gjorde för oss och införa en sådan nu!

Denna åsikt är inte unik och Harrison Fletcher 53, fran South Carolina uttrycker en liknande syn på ämnet;
- Obama och hans kommunistsjukhus får slita mitt gevär ur mina kalla döda händer innan jag låter dem plåstra om mig i något socialistiskt jesusförnekande federalt sjukhus.

En undersökning har visat att många amerikaner befarar att en allmän sjukförsäkring med behörighet för vård i ett federalt sjukhus skulle innebära att staten blandar sig i deras liv mer än nödvändigt. Samma grupp tror även att Elvis fortfarande lever, att rymdvarelser regelbundet besöker jorden samt att Barack Obama är släkt med Usama Bin Laden.

Ett flertal experter och USA-kännare menar nu att om det inte vore för landets ras-segregerade samhälle, det bristande skolsystemet, den missriktade patriotismen och religionen, bristen på omvärldskunskap och de vansinniga vapenlagarna, så skulle fler Européer faktiskt tycka synd om amerikanerna istället för att vara livrädda för dem.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam