Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
En flaska parfym av typen Hugo Boss innehåller circa 67% alkohol.
En flaska parfym av typen Hugo Boss innehåller circa 67% alkohol.

Erika från SVT; "Persbrandt stank av rakvatten"

Publicerad: 2010-05-03

Mikael Persbrandt har i dagarna genomfört sin femte resa som ambassadör för Unicef, resan gick denna gång till Haiti där den svenske skådespelaren mötte åtskilliga offer för den hemska jordbävningen som drabbade landet tidigare i år.

Enligt de övriga medresande från Svenska Unicef samt kamerateamet från SVT var den skandalomsusade Persbrandt vid gott humör när sällskapet checkade in vid Arlanda, under flyget ska Persbrandt ha blivit på ännu bättre humör efter ett par whiskeypinnar och burkar med Heiniken.

Men när flyget väl anlänt i Haiti 23 timmar senare och efter en mellanlanding i Los Angeles, var det en trumpen Persbrandt som steg av planet;
- Han bar solglasögon, svettades och han svor åt mig när jag stod i vägen. Han fläktade sig själv hela tiden med ett sånt där in-flight magasin, berättar en kvinna från SVT som endast vill identifiera sig själv med namnet Erika.

Filmandet kring resan inleddes och Persbrandt visade stor solidaritet med Haitis folk när han tillsammans med de andra deltagarna bodde i Unicefs tältläger. Situationen i Haiti är fortfarande svår, endast vatten och baskost är tillgängliga, lyxvaror som alkohol, tobak och andra importvaror är fortfarande extremt svårt att få tag på.

- Det var primitivt men gick bra, berättar Erika, Persbrandt hade sitt eget tält där han stuvade in sina kläder och taxfreepåsen från Arlanda.

Under de följande dagarna filmade teamet från SVT Persbrandts olika besök vid diverse sjukhus och Unicef-läger, men på resans andra dag verkade det som att Perstbrandt inte riktigt trivdes längre;
- Han hade helt röda ögon, mumlade något om att "sponken var slut", var allmänt lättretlig och knuffade till vår kameraman när han råkade stå ivägen.

Det verkade dock som att Persbrandt berördes enormt på resans tredje dag, berättar Erika för Svenskbladet. Persbrandt reste till ett läger på Haitis östra sida där han bland annat stötte på Edens Dolerus, Carola Häggkvists fadderbarn.

Mötet mellan Carola och Edens skapade i Februari stora rubriker i svensk press då Carola valde att ge pojken en jumboflaska med starkt rakvatten från Hugo Boss, istället för pengar, mat eller ens godis, vilket många känner hade varit ett mer naturligt val.

Det är dock okänt vad som inträffade mellan Persbrandt och Edens, då Persbrandt bad kamerateamet att lämna de båda ensamma för ett par ögonblick;
- De pratade med varandra i ett par minuter, Edens berättade att han mött en annan svensk och Persbrandt frågade vem det var. Någon minut senare så bad Persbrandt oss att ta en paus då han ville prata med pojken själv.

- Persbrandt kom sedan ut från tältet någon minut senare leendes, berättar Erika.

- Han luktade väldigt starkt av rakvatten när han pratade med oss, konstigt nog luktade han bara när han öppnade munnen för att prata med oss.


- Pojken såg dock väldigt glad ut , han hade en svensk femhundralapp i handen som han försökte växla till dollar med oss i kamerateamet, jag tror Persbrandt måste ha gett honom den som en gåva, han är nog egentligen en rätt omtänksam person,
konstaterar Erika för oss.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev