Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Ord och inga visor. BP väljer den hårda linjen mot sanerare.
Ord och inga visor. BP väljer den hårda linjen mot sanerare.

BP tar till våld i försvaret av oljan

Publicerad: 2010-05-27

- Det är ju stöld! Ryter före detta Ericsson VD:n och nuvarande BP-mannen Carl-Henric Svanberg.
Anledningen bakom Svanbergs raseriutbrott är en fråga på gårdagens presskonferens, om det inte var väl drastiskt att kalla väpnade vakter till Mexikanska golfen.

Armada av legoknektar
Miljöövervakare och amerikanska kustbevakningen kunde förvånat konstatera att BP-skeppen som igår kväll anlände till den drabbade regionen bestod av beväpnade soldater och militär utrustning.
- I första hand handlar detta om att skydda våra tillgångar, kommenterade Svanberg. Betänk att detta har skett utanför Mexikos kust. Vi har redan sett hur några av dem vänder på sina sombreros och använder dem som kanoter. Sedan paddlar de ut och samlar upp vår olja.

Saknar åtgärdsplan
Nästa fråga på presskonferensen utlöste ett förvirrat ögonblick när Svanberg missförstod frågeställaren, som undrade vad BP:s åtgärdsplan är, med avseende på oljeläckaget:
- Vi skjuter skarpt. Vi har rätt att skydda våra tillgångar. Greenpeace-hippies eller Mexikaner som ”sanerar” kommer vi att öppna eld emot.

- Jaha, harklade Svanberg, lite generat när han upptäckte missförståndet. Jaha, läckaget. Det är typiskt vad alla missundsamma kommunister gnäller om det. Vi har ju så att säga ”struck gold”, varför i all fridens namn skulle vi vilja täppa till det? Oljan flödar ju av sig själv och vi behöver inte ens pumpa upp det. Det är bara att samla och sälja.

Vinnande koncept
British Petroleum arbetar nu med att skapa ett koncept av olyckan i Golfen. För närvarande ser man över sina plattformar globalt. Tanken är att man ska hitta en plats och plattform som kan spränga omkull härnäst och förhoppningsvis upprepa effekten av det pågåendet dramat. Denna gång vill man dock vara bättre förberedd, med soldater på plats redan från början.
- Så länge ingen skäl vårt svarta guld är det en fantastisk affär. Vi kommer att bli så jävlar rika, säger Carl-Henrik Svanberg.


Annons

Sune Holm

Fler artiklar av Sune Holm


Relaterade länkar: DN SVD Sydsvenskan SVD Ny Teknik
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 8 kommentarer

Re: Re: Re: Re: Propagandakriget tar en ny v?ndning
Du menar det runda som det kommer brunt ur

Kns korrigering, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Re: Propagandakriget tar en ny v?ndning
Är det Obama som vill täppa till Carl-Henrics hål? Tja, sånt har väl hänt i ovala rummet förr.

O. Nani, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

medelande
Propaganda avdelningen inom koncernenen låter meddela att olja som kommer är helt naturligt till ytan är en ren naturprodukt som funnits i naturen i miljoner år. Den är inte giftig på något vis alls utan är en naturlig del av ekosystemet i området. Vars sporadiska uppdykande är naturlig del av ekosystemet

fisken posten, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Propagandakriget tar en ny vändning
Nu kommer uppgifter från vanligtvis informerade källor om att en Alfred e Neuman, liknande mycket högt uppsatt tjänsteman i vita huset. Sagt åt Carl-Henric Svanberg att ?Täpp till det jädra hålet?. Varvid bp chefen avslutade sin nya skördade metod genom att snopet skruva fast ventilen. Muterande aldrig får man ha roligt och förtjäna pengar.

Lokala fisken posten, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Public Relations?
Ha ha ha, deras PR-avdelning har nog inte haft det lätt...

Happy Crayfish, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet r lugnt ... sger Liam
Twingly BlogRank