Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Svensk kollektivtrafiksmisr blir freml fr terrorledarens sista viloplats.
Svensk kollektivtrafiksmisr blir freml fr terrorledarens sista viloplats.

Bin Laden muras in i Svedmyras T-banestation

Publicerad: 2011-05-02

Amerikanska medier rapporterade vid 9.30-tiden (svensk tid) att man begravt bin Ladins kropp till havs, uppger Sky News. Enligt en amerikansk regeringstjänsteman ska anledningen till att han begravts i havet vara den muslimska traditionen att kroppen måste begravas inom 24 timmar.

– Det skulle vara svårt att hitta ett land som var villigt att ta emot kvarlevorna efter världens mest eftersökta terrorist, ska tjänstemannen ha sagt enligt AFP.

Så löd den officiella förklaringen, men Svenskbladet kan världsexklusivt rapportera vad den eftersökna terrorledarens verkliga sista viloplats kommer att vara.

En källa som insisterar på att vara anonym säger att amerikanerna ville ha en mer förnedrande död på terrorledaren, och hamnade således i sömnig svensk kollektivtrafik. Nyheten kommer inte som en chock för Göran Stollerud, terrorexpert och sinnesutvidgare:

- Såväl FBI som CIA håller sig uppdaterade via Internet dagligen via svenska informatörer, och kanske främst genom sökmotorer såsom Google.

När det sedan uppdagades att byggarbetare fann skelettdelar när grävde upp perrongen i södra Stockholm och byggnadsarbetet fick avbrytas, så intresserade CIA sig för händelsen. Efter översättninghjälp kom de dessutom fram till slutsatsen att inget företag i hela världshistorien hade fått så mycket negativ publicitet på såväl internetforum som på bloggar som just SL i Stockholm, rent statistiskt sett.

- De ansåg väl att ingen enskild person kan få en mer förnedrande död än att muras in i SL:s T-banestation helt enkelt, menar Stollerud och tillägger:

- Dessutom förknippas just perrongen vid Svedmyra med grå betong, stinkande lort och allmän sjaskighet. USA är rädda för att skapa någon sorts martyr och en grav dit blivande terrorister vallfärdar, men ingen skulle ju få för sig att vallfärda till Svedmyra på grund av denna misär.

Bin Laden rapporteras att skeppas över till Sverige omedelbart, och Idi Amin Dada eller någon annan döing som kan tänkas ligga i Svedmyras T-station idag får lämna företräde för terrorledarens kvarlevor. Det är oklart om SL fått ersättning för tilltaget, eller om de helt sonika gett efter USA:s inmuringskrav, då man på SL:s huvudkontor valt att inte kommentera uppgifterna om "Operation: Talibanstation".


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons