Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
1 Oktober 2022
 
Jesper räddade barnen i Afrika, regnskogen, urangutangerna, tibetanerna och Anton Abele.
Jesper räddade barnen i Afrika, regnskogen, urangutangerna, tibetanerna och Anton Abele.

34-årig svensk man räddar barnen i Afrika från svält

Publicerad: 2009-02-16

En 34-årig man vid namn Jesper Andersson räddade på söndagskvällen igår barnen i Afrika från svält genom att gå med i Facebook-gruppen "Help Africa!". Av en ren slump upptäckte han gruppen när han tittade på en kamrats foton.

- Det var så lätt, jag var inne på Facebook för att kolla in några bilder från ett copyparty som jag varit på i helgen, när jag klickade runt stod det att en kompis gått med i en grupp som hette "Starve hunger in Africa" så jag kollade in gruppen och gick med i den på stört, berättar Jesper.

Men Jesper medger att ödet även spelade sin roll i situationen, utkomsten hade kunnat vara helt annorlunda, på grund av hans dåliga minne.

- Det var en jäkla tur att jag kom ihåg att jag skulle titta på de där bilderna från LAN:et, om jag inte kommit ihåg det skulle jag aldrig ha hittat Afrikagruppen.

Detta var dock bara början på Jespers engagemang, på kort tid gick han senare med i inte mindre än fem ytterligare grupper "Save the Rainforest", "Borneo Orangutang Survival group Sweden/Sverige", "Barn får inte vräkas!", "FREE TIBET" och "Bevara oss från Gatuvåldet". Han finns nu med i listan över medlemmar i samtliga av dessa grupper.

- Jag kommer sova väldigt bra inatt, kommenterade en leende Jesper Andersson.

Jesper uppmanar nu även andra att på detta vis hjälpa sina medmänniskor och göra världen till en bättre plats.

- Det är på tiden att någon gör någonting, kommenterar Jesper.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 62 kommentarer

Så lätt att att göra skillnad.
Världen skulle vara en så mycket bättre plats om all följde detta praktexemplar till människas tankesätt.Heder åt honom.Han borde få en egen gala i TV.

I.Q. Seagull, (för 3 månader sen) Svara kommentar Svara kommentar

sanslöst.
Inte konstigt att världen har de problem som finns. Med tankte på hur många iq-befriade det finns. Hur är det ens möjligt att tro att det som skrivs av bl.a Birger OLLONBORG är seriöst?:D:D

sven-otto slidsson, (för 38 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Kanon!
Helt underbart. Nu behöver man inte skänka till någon välgörenhet mer. Kul att man kan rädda barn, ta bort all svält och kanske bota cancer genom att gå med i en FB grupp. Helt underbart. (är det första april?)

Gurra, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Det här med ironi verkar svårt...
Jag har äntligen hittat sambandet! Nyckeln till hur man kan kartlägga alla svenskar som ligger på den intellektuella nivå att de röstar på SD. Det är samma människor som tar Dagens Svenskblad på allvar...

Fredrik, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

n00b
Vad oproffsigt att gå med i så många olika Fejangrupper. Man behöver ju bara gå med i "Nej till allt dåligt" så är det klart!

Orka, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Twingly BlogRank