Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
2 2021
 
Jesper räddade barnen i Afrika, regnskogen, urangutangerna, tibetanerna och Anton Abele.
Jesper räddade barnen i Afrika, regnskogen, urangutangerna, tibetanerna och Anton Abele.

34-årig svensk man räddar barnen i Afrika från svält

Publicerad: 2009-02-16

En 34-årig man vid namn Jesper Andersson räddade på söndagskvällen igår barnen i Afrika från svält genom att gå med i Facebook-gruppen "Help Africa!". Av en ren slump upptäckte han gruppen när han tittade på en kamrats foton.

- Det var så lätt, jag var inne på Facebook för att kolla in några bilder från ett copyparty som jag varit på i helgen, när jag klickade runt stod det att en kompis gått med i en grupp som hette "Starve hunger in Africa" så jag kollade in gruppen och gick med i den på stört, berättar Jesper.

Men Jesper medger att ödet även spelade sin roll i situationen, utkomsten hade kunnat vara helt annorlunda, på grund av hans dåliga minne.

- Det var en jäkla tur att jag kom ihåg att jag skulle titta på de där bilderna från LAN:et, om jag inte kommit ihåg det skulle jag aldrig ha hittat Afrikagruppen.

Detta var dock bara början på Jespers engagemang, på kort tid gick han senare med i inte mindre än fem ytterligare grupper "Save the Rainforest", "Borneo Orangutang Survival group Sweden/Sverige", "Barn får inte vräkas!", "FREE TIBET" och "Bevara oss från Gatuvåldet". Han finns nu med i listan över medlemmar i samtliga av dessa grupper.

- Jag kommer sova väldigt bra inatt, kommenterade en leende Jesper Andersson.

Jesper uppmanar nu även andra att på detta vis hjälpa sina medmänniskor och göra världen till en bättre plats.

- Det är på tiden att någon gör någonting, kommenterar Jesper.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 61 kommentarer

sanslöst.
Inte konstigt att världen har de problem som finns. Med tankte på hur många iq-befriade det finns. Hur är det ens möjligt att tro att det som skrivs av bl.a Birger OLLONBORG är seriöst?:D:D

sven-otto slidsson, (för 35 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Kanon!
Helt underbart. Nu behöver man inte skänka till någon välgörenhet mer. Kul att man kan rädda barn, ta bort all svält och kanske bota cancer genom att gå med i en FB grupp. Helt underbart. (är det första april?)

Gurra, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Det här med ironi verkar svårt...
Jag har äntligen hittat sambandet! Nyckeln till hur man kan kartlägga alla svenskar som ligger på den intellektuella nivå att de röstar på SD. Det är samma människor som tar Dagens Svenskblad på allvar...

Fredrik, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

n00b
Vad oproffsigt att gå med i så många olika Fejangrupper. Man behöver ju bara gå med i "Nej till allt dåligt" så är det klart!

Orka, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Hahaha
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!! Tror han verkligen att han gör nån skillnad genom att gå med i nån skitig grupp på den skitiga hemsidan facebook? Tragikomik på högsta nivå.. Han kan ju börja med att sälja sin "soffa" och tangenbord från 80-talet så han kan skicka pengar istället =)

KallBnn, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank