Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Den anonyma tonårstjejen åt ingen middag.
Den anonyma tonårstjejen åt ingen middag.

Tonårstjej åt ingen middag

Publicerad: 2011-01-14

Det var på torsdagskvällen som en ung tonårstjej i Skövde lyckades undvika att äta middag, trots att hela familjen satt samlad.

Tonårstjejen, som framhåller att hon vill vara anonym, påstod att hon redan hade ätit middag, "hemma hos en kompis" när hennes föräldrar frågade om hon skulle äta.

Tonårstjejens mamma, Carina tyckte att det lät lite underligt, men reflekterade inte så mycket över det:

- Paulina brukar alltid äta middag med oss, men hon sade ju att hon ätit middag hos en kompis, och då litade jag på det.

Men i själva verket ljög alltså den anonyma tjejen om att hon redan ätit middag. Pappa Claes uppmärksammade dock det märkliga i att tonårstjejen, som fortfarande vill vara anonym, inte ville ha någon middag:

- Det serverades nämligen tacos, och det är vår dotter Paulinas absoluta favoriträtt. Det serveras nästan alltid tacos här hos familjen Svenningsson på Marknadsvägen i Skövde på torsdagar och Paulina, vår dotter, som är född i maj 1996, älskar tacos. 

Den unga tonårsflickan, som markerar att hon verkligen vill vara anonym, vidhåller att hon "ätit hos en kompis". Men under ett samtal med föräldrarna framkommer en helt annan bild av det inträffade.

Tonårsflickan var inte alls hos "en kompis", utan hos hennes nya kille, Tobbe, som hon varit hemligt kär i sedan Lucia förrförra året när de strulade. Tonårstjejen medger att hon träffat den här Tobbe men Tobbes föräldrar säger att "Paulina gick innan det serverades middag".

Efter det har tonårsflickan, "som verkligen, verkligen vill vara anonym" suttit ned och pratat med sin pappa.

Pappan talade om för henne att hon kan berätta allt för honom. Tonårstjejen satt tyst en stund, men berättade sedan att hon hört killarna i klassen säga att hon "inte är direkt smal" och skrattat. Och att Tobbe, hennes kille tycker att hon skulle "vara ännu finare om hon gick ned lite i vikt, typ som Mickan".

Pappa Claes sade att hon inte skulle lyssna på Tobbe eller killarna i klassen. Att Tobbe inte verkar vara en bra kille för henne och att han, även om det kanske inte känns så viktigt just nu, i alla fall tycker att hon är världens finaste dotter.

Den anonyma tonårstjejen sade sig ha blivit tröstad efter att ha pratat med sin pappa. Hon medgav att han hade rätt, att hon inte skulle bry sig om de där killarna, eller Tobbe. Efter det satte sig tonårstjejen och pappa Claes tillsammans med resten av familjen för att ha "torsdagsmys" med micropopcorn och fläderblomssaft framför "Antikrundan" på tv. 

Tonårstjejen skall enligt uppgift dock inte ha ätit några popcorn eftersom hon "haft lite ont i magen" och smuttade bara på sitt glas med fläderblomssaft. När "Antikrundan" var slut vid 21-tiden på torsdagskvällen skall tonårstjejen ha gått upp på sitt rum.  

Lite senare på kvällen skall dock pappa Claes ha gått upp för att höra hur det varit med den anonyma tonårstjejen. Då han just skulle knacka på hennes dörr har han hört brottstycken ur ett telefonsamtal inifrån den anonyma tonårstjejens rum. Pappan tror att tonårstjejen talat med Tobbe. Hon ska ha sagt "Jag saknar dig också" innan hon lagt på luren.

 

Fotnot. Paulina heter egentligen inte något annat.

 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev