Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
17 Juli 2024
 
Kulturarbetare bör straffas, de blir bara arbetslösa.
Kulturarbetare bör straffas, de blir bara arbetslösa.

SN: Sänkt studiestöd för värdelösa kulturutbildningar

Publicerad: 2011-06-30

Svensk Näringsliv (SN) har i dagarna lagt fram ett förslag som baseras på en rapport som organisationen utfört. Rapporten visar på att det är väldigt viktigt att allt här i livet bör kretsa kring att tjäna pengar genom ett normalt dagjobb.

Rapporten menar att till exempel en filosof eller en filmvetares värde på arbetsmarknaden är väldigt lågt och deras studiebidrag bör reflektera detta.

Eftersom jobb med kulturanknytning oftare motiveras med ett brinnande engagemang för individen, snarare än viljan att tjäna pengar, bör detta straffas menar utredningen.

Dessutom fastslår rapporten att all verklig kultur redan har skapats, så det är jävligt onödigt att fostra nya kulturarbetare som bara går och blir arbetslösa eller gör en massa onödig, ny kultur.

Värdet som tillförs arbetsmarknaden genom de humanistiska ämnena är dessutom tveksamt, konstaterar rapporten. Så kallade "böcker" tar till exempel väldigt lång tid att läsa och fel sorts böcker kan dessutom sätta griller i huvudet på folk.

Rapporten ser hellre att arbetsgivares anställda tittar på någon DVD eller kabel-TV, till exempel de här "Fast and Furious"-filmerna. Även YouTube-klipp anses lämpliga då deras tidsmässiga längd är lagom för att den anställde ska kunna lägga sig tidigt och komma utsövd till arbetsplatsen följande dag.

Susanne Hjalmarsson, 27 år och student vid Kulturvetarlinjen i Karlstad berättar:
-
Först kom de efter de sjukskrivna, cancerdrabbade och svårt sjuka människor förlorade sin enda inkomst, och jag protesterade inte för jag var inte sjukskriven.

- Sen kom de efter de arbetslösa som placerades i låtsasjobb hos skojföretag, men jag var inte arbetslös så jag protesterade inte.

- Och nu kommer de efter mig, och det finns ingen kvar att protestera!


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: dn svd svd SverigesRadio aftonbladet unt skanskan sydsvenskan SVD2 SVD3 Sydsvenskan2 DIK
Annons
Cuzz Cazooka