Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
6 Oktober 2022
 
Kulturarbetare bör straffas, de blir bara arbetslösa.
Kulturarbetare bör straffas, de blir bara arbetslösa.

SN: Sänkt studiestöd för värdelösa kulturutbildningar

Publicerad: 2011-06-30

Svensk Näringsliv (SN) har i dagarna lagt fram ett förslag som baseras på en rapport som organisationen utfört. Rapporten visar på att det är väldigt viktigt att allt här i livet bör kretsa kring att tjäna pengar genom ett normalt dagjobb.

Rapporten menar att till exempel en filosof eller en filmvetares värde på arbetsmarknaden är väldigt lågt och deras studiebidrag bör reflektera detta.

Eftersom jobb med kulturanknytning oftare motiveras med ett brinnande engagemang för individen, snarare än viljan att tjäna pengar, bör detta straffas menar utredningen.

Dessutom fastslår rapporten att all verklig kultur redan har skapats, så det är jävligt onödigt att fostra nya kulturarbetare som bara går och blir arbetslösa eller gör en massa onödig, ny kultur.

Värdet som tillförs arbetsmarknaden genom de humanistiska ämnena är dessutom tveksamt, konstaterar rapporten. Så kallade "böcker" tar till exempel väldigt lång tid att läsa och fel sorts böcker kan dessutom sätta griller i huvudet på folk.

Rapporten ser hellre att arbetsgivares anställda tittar på någon DVD eller kabel-TV, till exempel de här "Fast and Furious"-filmerna. Även YouTube-klipp anses lämpliga då deras tidsmässiga längd är lagom för att den anställde ska kunna lägga sig tidigt och komma utsövd till arbetsplatsen följande dag.

Susanne Hjalmarsson, 27 år och student vid Kulturvetarlinjen i Karlstad berättar:
-
Först kom de efter de sjukskrivna, cancerdrabbade och svårt sjuka människor förlorade sin enda inkomst, och jag protesterade inte för jag var inte sjukskriven.

- Sen kom de efter de arbetslösa som placerades i låtsasjobb hos skojföretag, men jag var inte arbetslös så jag protesterade inte.

- Och nu kommer de efter mig, och det finns ingen kvar att protestera!


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: dn svd svd SverigesRadio aftonbladet unt skanskan sydsvenskan SVD2 SVD3 Sydsvenskan2 DIK
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 11 kommentarer

äpplen
nuförtiden kan man gå högskola i äppelplockning. det är nog dags att rensa bland utbildningarna.

klas-gran, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Re: Reflex
Eftersom en människa har tjänat miljarder, boklådor miljoner och paketerade, rescencenter tusenlappar, så är det på vilket sätt lönande - krasst ekonomiskt - att kunna 7.5 universitetspoäng om Harry Potter. Slår klart kunskapen om att sätta ihop bilar.. Men inte kunskapen om att blanda ihop äpplen o päron. Hörde samma deila resonemang på P1 idag.

pss, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Reflex
Med tanke på hur många miljoner Harry Potter-industrin omsätter världen över är det förmodligen, om man tänker rent krasst ekonomiskt, bättre att utbilda sig inom den branschen än inom, tja, säg bilbranschen för att bara gripa ett krisexempel ur luften...

Tomten, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Kultur?
Eftersom Svenskar helt saknar egen kultur kan man ju ifrågasätta om det är någon ide att kasta pengar ner i ett sådant avgrundsdjupt hål som denna avsaknad måste vara.

Peter Andersson, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Reflex
Idag hörde jag på radio att man kan ta 15 universitetspoäng i "Harry Potter".

pss, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!
Twingly BlogRank