Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Det unga paret planerar barn, men då måste först shotsglaset från 2001 hittas och avlägsnas.
Det unga paret planerar barn, men då måste först shotsglaset från 2001 hittas och avlägsnas.

Prinsessan Madeleine förlovad

Publicerad: 2009-08-12

Igår tillkännagavs att prinsessan Madeleine och hennes pojkvän sedan sju år Jonas Bergström hade förlovat sig. Förlovningen skedde på Sollidens slott och förstärker ytterligare den rojalistiska yra som startade de månader som följde efter att Kronprinssesan Victoria och Daniel Westlings officiellt deklarerat deras förlovning.

När det unga paret mötte pressen under eftermiddagen berättade de även att de ämnade skaffa barn i framtiden och att Madeleine därför skulle genomgå en serie undersökningar för att hitta shotsglaset som man befarar kan vara ivägen vid själva barnskapandet.

Shotsglaset försvann under en vild kväll på Stureplan 2001, uppgifterna om vad som egentligen hände går isär, men det ska ha rört sig om någon sorts utmaning där en shotsbricka och prinsessan Madeleines Hermesväska värd 60.000 kronor var inblandade.

För vanligt folk utanför överklassens kretsar kan detta beteende synas märkvärdigt, men det ar ett vanligt förekommande fenomen inom dessa förmögna kretsar där materiella utsvävningar sedan länge spelat ut sin roll. I ett uppmärksammat fall från 2007 där två välkända stureplansfprofiler figurerade var det en fjärrkontroll som införts, denna lyckades man emellertid extrahera utan större problem och de två skyldiga straffades sedan med fängelsestraff.

Madeleines doktor räknar med att det blockerande shotsglaset kommer att vara borttaget lagom till giftermålet senhösten 2010. Glaset kommer sedan att ställas ut på kungliga rustkammaren i Stockholm tillsammans med riksregalierna, Gustav II Adolfs uppstoppade häst samt andra för monarkin symboliskt viktiga föremål.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD SvD SvD2 SvD3 DN DN2 DN3
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

Re: Re: asa
Birgers balle smakar bajs!

Greger af Klapf, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: asa
Att du inte fattar att vi loggar ditt IP-nummer och spärrar ut dig från sidan. Släpp det där skitsnacket nu.

Birger Ollonborg, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

asa
haha, folk förstår inte att sidan är ironisk med allt dom skriver.

assfdg, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Shots-bricka
Du stavar så illa Teo. du menar väl att flicka satte sig på vårt bord. Det där med väskan tror jag är någod som hon själv hittat på. I den fanns bara en halvtom butelj Marinella, tre burkar Pripps Blå, lite smink och ett packet Näcken kondomer. Det fanns inga glas, inga askkoppar och ingen plånbok.

Huppe , (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Shots-bricka
Det var jag och Huppe som satt och Shottade och när man svept en så ställer man glaset upp och ner på bordet. Vi hade just avslutat varsin 12:a när vi märker att jag bara har 11 glas. Trots att jag hade snabbast tid så fick ja betala för dom två shots-brickorna, 1.440kr. Jag förstår nu att någon har råkat sätta sig på vårt bort och glaset försvunnit som i ett svart hål.

Teodor af Swinklfv, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank