Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Kungaparet förväntas besöka huset under den kommande veckan.
Kungaparet förväntas besöka huset under den kommande veckan.

Bostad såld i lyckad affär

Publicerad: 2008-11-13

Riket höll idag andan när det rapporterades att en lyckad bostadsförsäljning genomförts. Det bekräftades runt lunchtid att en villa i Upplands-Väsby bytt ägare under morgonen. Experter menar nu att detta är ett tecken på att den Svenska ekonomin rör sig framåt.

Statsminister Fredrik Reinfeldt applåderade händelsen och kallade den "Början på slutet av finanskrisens början", samtidigt gick Stockholmsbörsen upp med hela 14% på tjugo minuter, där den stannade i en kvart innan den rasade 14% igen.

Försäljningen slutfördes på torsdagsmorgonen, men affären hölls hemlig tills Regeringen hunnit bli underättade. I ett pressmeddelande 11:03 gick man sedan ut officellt med informationen kring försäljningen.

Den före detta ägaren Johan Agrell berättar;

- Vi hade gett upp hoppet att sälja huset med tanke på finanskrisen och hur felknullade bankerna är nu.

- Men sen dök det helt plötsligt upp ett par och ville titta på lägenheten, och efter visningen sa dem att de vill köpa den!

- Jag började blöda näsblod, min fru svimmade och grannen mittemot fick hämtas av ambulans pga akuta hjärtbesvär utlösta av beskedet.

Vid lunchtid hade en stor folkmassa samlats utanför huset och Johan med frun Astrid intervjuades av SVT,TV4, BBC och CNN. En driftig Kiviks-marknad kapitalist hade hunnit trycka upp T-shirts och kepsar med trycken, "Husförsäljningen - Vintern 2008" samt "Mina vänner sålde sitt hus och allt jag fick var den här usla T-shirten".

Johan Agrell tillägger;

- Jag har ingen aning om hur de har fått tag på pengar till huset? De kanske är värdetransportrånare? Skit samma, grattis till dem.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev