Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Den som kan dra svärdet ur stenen blir nytt kommunalråd i Huddinge kommun.
Den som kan dra svärdet ur stenen blir nytt kommunalråd i Huddinge kommun.

Sökandet efter värdigt kommunalråd fortsätter

Publicerad: 2009-11-12

Statsminister Fredrik Reinfeldt deklarerade under dagen att alla borgerliga, moderater, folkpartister såväl som kristdemokrater och centerpartister var välkomna att försöka dra ett svärd ur en sten för att bli nytt kommunalråd i Huddinge kommun efter Åke Blomqvists avgång samt ersättarens avgång.

- Endast den som är värdig en plats i kommunalrådet samt ordförande i grundskolenämnden, den och endast den personen kommer att kunna dra svärdet ur stenen, kommenterade Reinfeldt i ett  pressmeddelande under eftermiddagen.

Daniel Konjak Tasupenkvist (m), Huddinge kommuns styrelseordförande har kommenterat händelsen;
- Vi hade ingen aaaning om att Åke var så korrupt, han fick lov att gå helt enkelt.

- Vi hade ingen aaaning om att hans ersättare inte betalt skatt och hade så enorma skulder, han fick lov att gå helt enkelt. Vi väntar nu med spänning på nästa intressanta person, kanske blir det en mordbrännare? Berättar Konjak.

De hugade politikerna som vill ta över platsen i kommunalrådet har inte varit få, vid stenen, som placerats mitt i Huddinge centrum, ringlar sig nu en lång kö av borgerliga politiker som alla förgäves försöker dra svärdet ur stenen.

Sten Grummelberg, professor i statsvetenskap vid det jättestora forskningsuniversitetet i Umeå kommenterar;
- Förr eller senare kommer det dyka upp en borgerlig politiker som kommer ha rent mjöl i påsen och den personen kommer att kunna lossa på svärdet.

- Men det är klart, det skulle gå snabbare att hitta den personen ifall de lät bli att ha gangbangs med minderåriga, betalade sina skatteskulder och sin TV-avgift, tillägger professor Grummelberg.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Helfoder för hund och baby