Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
En rutinerad festivalbesökare förbereder sig för ett toalettbesök.
En rutinerad festivalbesökare förbereder sig för ett toalettbesök.

Stanken värre än någonsin på Hultsfredsfestivalen

Publicerad: 2009-07-19

Årets Hultsfredsfestival har totalt sett gått med förlust för arrangörsföreningen Rockparty. Man tror att förlusten till viss del beror på de dåliga toalettarrangemangen som år efter år försämrats så till den grad att de i år nådde sin kulmen med otömda och läckande bajamajor samt duschar med endast kallvatten.

Varje år har man även haft problem med den så kallade "bajsmannen", en man som smetar in sig själv i sin egen avföring, ger ut små påsar med sitt eget bajs till folk samt välter bajamajor när folk sitter i dem och uträttar sina behov. Experter tvistar nu om problemet med bajsmannen är en effekt av den dåliga toalettorganiseringen eller ifall den dåliga toalettorganiseringen är en effekt som "bajsmannen" orsakat.

Festivalbesökaren Per Landgång 26 berättar om årets festival;
- I år så tömde de inte bajamajorna på festivalens hela fyra dagar, på den tredje dagen luktade det så illa att många valde att bajsa ute i skogen eller i en plastkasse i sitt tält istället. Själv tänker jag hålla mig tills festivalen är över, men det blir jobbigt i längden och jag funderar på att skita i nästa års festival om det fortsätter att vara såhär.

Han får medhåll i detta av Sofie Rosenlund 23, från Stockholm;
- Det stinker verkligen här, det är extra jobbigt för mig som som är livrädd för att använda allmänna toaletter. Jag brukar huka mig ovanför toaletten om jag måste kissa, det är skitjobbigt!

Från arrangörshållet menar man att man satsar på att dra intressanta svenska samt internationella artister till Hultsfredsfestivalen och att toalettarrangemangen inte är första prioritering. Festivalchefen Alexander Persson berättar;
- Det är synd att folk inte tycker om toalettarrangemangen, men detta är faktiskt en musikfestival och ingen bajsfestival, isåfall skulle vi kallat den "Bajsfestivalen 09", eller typ "Bajsfred 09", ni förstår vad jag menar. Vårt första prioritering för Hultsfredsfestivalen kommer alltid att vara att ordna fram intressanta artister.

Det är dock inte bara dåliga nyheter för Hultsfredsfestivalen i år, i samband med avslutningen av årets festival har smålandspolisen rapporterat att antalet brott på Hultfredsfestivalen minskat och att stämningen blivit bättre sedan man slutat att trakassera och misshandla festivalens besökare på måfå. Smålandspolisen överväger nu att ge fan i festivalbesökarna även under nästa års festival.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD SvD2 DN
Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam