Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Svenskarnas engagemant i Thailand är sällan politiskt.
Svenskarnas engagemant i Thailand är sällan politiskt.

Svenskar jävligt ointresserade av Thailändska konflikter

Publicerad: 2012-02-21

Under söndagen lämnade riksdagsledamoten Kent Härstedt (S) Thailand efter att han deltagit i en försoningsdelegation med FN:s före detta generalsekreterare Kofi Annan och finske ex-presidenten Martti Ahtisaari.

Inbjudan kom från thailändska sannings- och försoningskommissionen (TRCT) med syftet att hjälpa till i försoningsarbetet gällande olika konflikter i landet.

Kent Härstedt menar att det finns massor av konflikter i Thailand jämsides med de fina stränderna, den billiga maten och de vackra flickorna som säger "me love you long time".

Det är dock oklart i vilken mån de olika konflikterna och inrikespolitiken kommer att drabba svenskarna eftersom de mestadels skiter i allt utom att bli apfulla och få en snygg solbränna.

Sven-Olof Erikson 61 år, och förtidspensionerad brandman bekräftar bilden av svensken som ignorant;
- Den enda thailändska konflikten jag bryr mig om är konflikten när bartjejerna bråkar om vem som ska följa mig till hotellet för lite rajtan tajtan.

Även bland de turister som inte är där för sexturism är det politiska engagemanget litet, Maj-Britt Andersson är tvåbarnsmamma och berättar om familjens thailandssemestrar:
- Det är jobbigt när restaurangerna inte har svenska menyer, och när man får sand i sina skor efter att ha varit på stranden.

- Thailändarna är jättetrevliga och snälla, vi älskar dem och deras kultur. Fast alla thailändskor i Sverige är fd horor och dem tittar vi inte ens på vid busshållplatsen, så när vi är i Sverige förvandlas hela vår familj till fördomdsfulla elaka svin,
förklarar Maj-Britt.

Professor Göran Stollerud, Thailandskännare samt expert på svårbotade fotsjukdomar berättar;
- De flesta svenskar skiter helt i allting från Thailand om det inte involverar strand, sol, sex eller alkohol.

- Just vad det gäller terrordåd och politiska konflikter är det inte något som svenskar på besök i Thailand ägnar mycket tanke åt, de är mer upprörda över ifall det saknas svenskt kaffe på hotellet.

Svenskarnas topplista av saker att oroa sig för vid Thailandsbesök

  • Att hitta en jättestor och fet spindel i duschen.
  • Att restaurangerna saknar svensk meny.
  • Att få magsjuka av den starka maten.
  • Att den unga tjejen som följer med dig upp på hotellrummet visar sig vara en ung kille.
  • Att DVD-försäljarna inte ska ha ens favoritfilmer.
  • Att den där snygga killen från Australien/Nya Zeeland/USA legat med en massa thaitjejer innan han låg oskyddat med dig.
  • Att det där grillspettet som du åt från en vagn på gata inte var kyckling.

Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 10 kommentarer

Konflikträdsla
Jag hade en svårartad konflikt i Thailand förra sommaren! Det var en försäljare som ville ha 8 US dollar för en tröja som hans farmor stickat, och jag tyckte den var värd bara 6. Han blev jättesur, snacka om konfliktbenägen!

Vn av Hofors, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Uselt..
Kent har lätt att döma folk, han visar däremot inte att han själv vet vilka problem det är som diskuteras i landet.. Han är en trångsynt idiot och det här är dålig journalistik.

Lek, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: M??svin som skiter i politik!
Har din karl ställt en dator i köket eller?

WTF?, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Visst är vi medvetna
Alla vi som regelbundet åker till Thailand är bekymrade över konflikten mellan de fattiga på landsbygden och de rika Bangkokborna, rödskjortorna och gulskjortorna. Konflikter som hotar vårt semesterparadis. ps. betala inte mer än 1500 bath för "short time", ni förstör priserna för oss veteraner.

Gsta, 60 r, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vad fan säger du Joakim
Rasism och antifeminism hänger ihop, inte tvärt om! Män som dejtar thailändskor är rasister mot dem eftersom männen vet att de då slipper behandla dem lika jämställt som svenska kvinnor kräver att bli! Därför ska de bevakas så att thailändskorna tillgodoses de rättigheter de är omedvetna om! En sak ska du ha klart för dig, din sverigedemokrat där: Det är INTE rasism när VI gör skillnad på folk och folk!!!

Bitterfittan (v), (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank