Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Stockholm Citys journalister skulle aldrig uppfylla kraven för att jobba för Svenskbladet.
Stockholm Citys journalister skulle aldrig uppfylla kraven för att jobba för Svenskbladet.

Stöld av personal på Karolinska sjukhuset

Publicerad: 2009-06-29

Under veckan kunde man läsa hur den så kallade nyhetstidningen Stockholm City rapporterade om hur knarkare hade stulit och hotat personal vid Karolinska sjukhuset. Vad som gjorde detta fall så allvarligt var att de inblandade inte bara var missbrukare utan "knarkare" samt att de inte nöjde sig med att bara hota personalen och stjäla narkotikaklassade läkemedel, utan att de även stal ett antal av personalen själva.

Det var vid 13-tiden i tisdags förra veckan som polisen larmades av personal vid Karolinska sjukhuset i Stockholm, två drogpåverkade gärningsmän, födda -78 och -73, hade hotat personalen och på så vis kommit över narkotikaklassade läkemedel samt personalen själva. När de sedan sprang från avdelningen till en väntande flyktbil var som tur redan polisen dem i hälarna och bilen kunde stoppas bara några minuter senare.

- Vi stoppade snabbt bilen och grep de narkotikapåverkade personerna odramatiskt, de är kända av oss sedan tidigare och misstänks nu bland annat för stöld av narkotikaklassade preparat, stöld av sjukhuspersonal och drograttfylleri, berättar Fredrik Geringsson, stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Ingen person skadades fysiskt i samband med stölden men den stulna personalen var chockerad efter att ha blivit stulna av knarkarna, det är fortfarande oklart varför knarkarna stal personalen samt hur City Stockholms journalist klarade att få godkänt i sitt betyg i Svenska på gymnasiet.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: Stockholm City
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev