Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
17 Juli 2024
 
Ankor r viktigare n pensionrer, barn och invandrare.
Ankor r viktigare n pensionrer, barn och invandrare.

Stockholmspolisen prioriterade ankfamilj

Publicerad: 2009-05-31

När en ankfamilj behövde gå över gatan vid traflikplats Larsboda, i den helt brottsfria stockholmsförorten Farsta så skickade länspolisen dit alla tillgängliga patruller. Det var oroliga bilister som rapporterat till polisen att en ankfamilj stod vid vägkanten och väntade på att få passera, när meddelandet nådde polisens länskommunikationscentral fattades beslutet att samtliga enheter i Stockholmsområdet skulle släppa vad de höll på med och ta sig till Larsboda.

Väl på plats konstaterade polisen att de misslyckats då ankfamiljen var försvunnen, Pär Bengtsson ansvarigt polisbefälet i den patrull som nådde platsen först berättar;
- Vi har svikit samhället här idag genom att komma för sent, ankfamiljen är borta. Det är omöjligt för oss att avgöra ifall de gick över vägen och kom dit de skulle, eller ifall de vände och gick åt andra hållet, i vilket fall detta är en stor tragedi och jag vill isåfall be alla ankor, fåglar och fjäderfän där ute om ursäkt. Samtidigt vill jag passa på att ta avstånd ifrån ägg producerade av burhöns.

Invånarna i Farsta reagerade starkt på händelsen och ett antal röster anklagar nu polisen för särbehandling av vissa samhällsgrupper, främst då grupper som saknar fjädrar. Vissa invånare menar att uttryckningen var onödig och att Polisen borde tänkt sig för innan de valde att skicka ut patrullen.

Johan Lundström, 25, boende i Farsta berättar;
- Tänk om det alltid var såhär många poliser i Farsta, då skulle det kanske gå att kunna gå ut här om kvällarna utan att behöva ta på sig den skottsäkra västen.

Babûr Ahmednuggur, 56, som bor i Farsta och driver ett gatukök i Farsta centrum berättar;
- Det känns skönt att polisen har fått det här rätt. När jag blir rånad, det har hänt tre gånger, så tar det circa två-tre timmar för polisen att ens dyka upp för att ta emot anmälan.

Arthur Engström, 77, kommenterar;
- Först tar de en pojk som kissar i Arvidsjaur och nu det här, för helvete, vad gör polisen med mina skattepengar, det är bara ett par ankjävlar!

Länspolisens representant är för upptagen för att kunna bemöta kritiken, när Svenskbladet sökte honom var han upptagen med koordinera hjälp till en "brådskande nödsituation" i Norrort, en igelkott som siktats vid vägkanten strax utanför Sollentuna.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: Sthlm City
Annons
Helfoder för hund och baby