Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
1 Oktober 2023
 
Sofie från Stockholm sålde två kattungar till Sverigedemokraternas partiledare.
Sofie från Stockholm sålde två kattungar till Sverigedemokraternas partiledare.

SD-ledare köpte kattungar

Publicerad: 2009-11-23

Sofie Liljekvist hemmahörandes i Hägersten fick en överraskning under veckan som gick, Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ringde nämligen upp henne, för att köpa kattungar hon annonserat ut på Blocket.

Sofie berättar själv om händelsen;
- Jag hade precis kommit hem från jobbet och höll på att göra iordning middagen, då ringde telefonen och en man som presenterade sig som Jimmy undrade om jag hade några kattungar kvar. Och det hade jag ju så jag sa ja och berättade om dem, han förklarade att han ville köpa ett par stycken om det gick bra. Men jag hade redan lovat bort två kattungar redan så han kunde få två, berättar Sofie.

- När vi sedan bestämde att han skulle komma och hämta upp dem under morgondagen så gav han mig hela sitt namn och jag hajade till liksom, Jimmie Åkesson? Är inte det Sverigedemokraternas partiledare, så jag frågade och det var ju han. Jag blev först lite ställd, vad ska han med kattungar till, men sen insåg jag att jag antagligen oroar mig för mycket, bara för att jag inte håller med Sverigedemokraternas åsikter betyder det ju inte att dom också kan uppskatta saker som kattungar.

Dagen därpå dök Jimmie Åkesson upp vid Sofies bostad och köpte som avtalat två kattungar för 100 kronor styck, Sofie berättar att de inte pratade politik, men tyckte att han uppträdde artigt och civiliserat.
- När jag frågade honom ifall han skulle behålla dem själv så sa han nej, men han lovade att de skulle hamna i goda sunda hem, och det finns väl ingen anledning att misstänka något annat, förklarar Sofie.

Jimmie Åkesson har ej gått att nå då han befinner sig på turné runtom Sverige i en serie torgmöten, enligt insatta källor ska kattungarna ha följt med på denna turné.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: Ankpress
Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam