Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
1 Oktober 2023
 
Matbutikens ägare, Kjell misstänker två äldre damer för tilltaget.
Matbutikens ägare, Kjell misstänker två äldre damer för tilltaget.

"Runkbulle" såld i matbutik

Publicerad: 2010-07-22

Under onsdagen såldes en så kallad "runkbulle" i en matvarubutik i Borgholm på Öland.

Köparna av den spetsade köpekakan var en barnfamilj på väg till stranden. Det var mamman i familjen, Carina Löttorp som gjorde upptäckten:

- Det är helt oacceptabelt att en barnfamilj ska kunna köpa något liknande i en matvarubutik! Det är fruktansvärt. Jag känner mig kränkt. Däremot tycker jag att borde det gå att köpa liknande bakelser i speciella butiker för vuxna. 

Hur den så kallade "runkbullen" hamnat i butiken är ett mysterium. Matbutikens ägare, Kjell Byxelkrok har specialstuderat övervakningsbilderna från butiken, men inte lyckats utesluta vem det är som placerat den tillpiffade vetebullen på plats i butiken. 

- Det är alltså tre kunder i butiken när den här så kallade runkbullen placeras bland andra nybakta bullar. Det är en barnfamilj, två äldre damer med sådana här rutiga "dra-maten"-vagnar och ett gäng skrattande killar med keps i åldrarna mellan 14 och 17 år. Troligtvis är de här två damerna oerhört perversa personer som har dragit hem ett gäng killar till sig, och låtit dessa solka ner en oskyldig vetebulle gemensamt. Gamla damer! De ska lösa korsord och dricka kaffe på fat! Inte dra hem unga män i grupp för att iscensätta perversa practical jokes.

Sedan incidenten blev känd har Kjell Byxelkroks matvarubutik utsatts för en bojkott:

- Ja, folk köper inget kaffebröd som inte är inplastat. Folk går omvägar kring det butiksbakta brödet, de vågar inte köpa varor som finns i närheten. Varor som liknar runkbullen får jag slänga för att ingen köper dem. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. De här två damerna får gärna ge sig tillkänna så att de kan få sitt straff!

Carina Löttorp, som hittade bullen igen:

- Tänk om mina barn hade satt tänderna i den där bullen. Jag vet inte hur jag skulle förklarat för dem. Nu var det ju som tur var jag som tog den, och kunde äta upp den innan de fick reda på det här. Det är verkligen fruktansvärt med perversa tanter. 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev