Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
5 Oktober 2022
 
En känd bieffekt av cannabis är den så kallade "Hippie-effekten" där nyttjaren får långa dreadlocks och ser ut som en äcklig slodis.
En känd bieffekt av cannabis är den så kallade "Hippie-effekten" där nyttjaren får långa dreadlocks och ser ut som en äcklig slodis.

Polisen avundsjuk på cannabisrökare

Publicerad: 2009-07-19

På lördagseftermiddagen samlades ett trettiotal personer i Rålambshovsparken i Stockholm i en manifestation för cannabisbruk. Deltagarna menade att det fanns positiva sidor av cannabisbruk som inte får något utrymme i debatten, men medgav även negativa sidor av cannabisanvändande.

En man i 30-års åldern som deltog i manifestationen men som vill vara anonym berättar för svenskbladet;
- Ärligt talat det är 2009, vi har TV, vi har Internet, ungdomar ser alla de här collegefilmerna från USA där folk röker sig höga kors och tvärs. Ungdomar är intresserade och det går inte att ljuga längre om att cannabis är en rolig och mycket mindre farlig drog än alkohol. Visserligen finns risken att man förvandlas till en okammad hippie som luktar illa men det är alltid risker förknippat med alla droger.

Kristdemokraterna på Södermalm hade organiserat en motmanifestation för att markera att man inte vill att Rålambshovsparken ska förvandlas till ett nytt Plattan. Det var dock oklart hur stor denna risk är samt hur kristdemokraternas protest skulle förhindra parken från att transformeras till en själlös gågata med fokus på konsumtion i anonyma butiker, ständigt full av långsamt gående irriterande turister.

En representant för Kristdemokraterna på Södermalm berättar;
- Varför ska människor ägna sig åt droger för egentligen? Dessutom kastar de ju bort sina liv, det finns så mycket mer man kan göra än att sitta hemma hög framför TV:n och fnissa åt gamla repriser, till exempel kan man registrera alla kvinnor i Sverige som gjort abort.

Även polis bevakade manifestationen och en poliskonstapel som Svenskbladet intervjuade var bekymrad av sammankomsten, bekymrad att han inte var yngre och att han var polis;
- Det är synd om dem, eller ja oss egentligen, allt som fanns när vi växte upp var pilsner och brännvin som gjorde oss feta, sabbade levern och förstörde alla chanser med kvinnorna eftersom man alltid söp sig aspackad och fick en smäll när man försökte talla. Fan, man skulle varit ung idag istället.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 21 kommentarer

:D hahahaha
Vilka sjukt roliga kommentarer

Danne , (för 8 månader sen) Svara kommentar Svara kommentar

?
?...Jens von helvete.

Danne, (för 8 månader sen) Svara kommentar Svara kommentar

Problem?
Har varit arbetslös i många år nu pga arbetsbrist. Cannabis har verkligen hjälpt till med tidstressen man får av att sitta hemma!

P F, (för 8 månader sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vad är problemet?
Har varit arbetslös i många år nu pga arbetsbrist. Cannabis har verkligen hjälpt till med tidstressen man får av att sitta hemma!

Peter Flygare, (för 8 månader sen) Svara kommentar Svara kommentar

yay babies
Mmmm, kristdemokrattanter är så mycket skönare, avspändare och har en allmänt trevligare och humanare inställning till livet och sina medmänniskor än haschtomtar o haschtanter. Eller venta liite nu... ;)

Tom Te, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!
Twingly BlogRank