Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Värdo-artikel gav naturlig respons.
Värdo-artikel gav naturlig respons.

Ogenomtänkt DN-publikation bakom tidig vinterkräksjuka

Publicerad: 2010-10-10

Efter Sara Trus ytterst smaklösa artikel i fredagens DN har 98,5% av Sveriges befolkning drabbats av en tidig variant av vinterkräksjukan. Detta efter att artikelförfattaren i inredningsporriga ordalag beskrivit den vindsvåning som Sveriges mest framstående livsstilsexperter Eric Tour och Nina Persson lever sina själlösa liv i.

Klockan 12:53 fredagen den 8:e oktober publiceras den äntligen. Sara Trus har klickat på uppdateringsknappen sedan nio i morse då hon mejlade in sitt senaste alster till DN:s redaktion. Hon ger ifrån sig en lättnadens suck nu när artikeln äntligen ligger ute för allmän beskådan. En lätt rysning går längs hennes ryggrad medan hon för kanske hundrade gången läser igenom hela texten från början till slut:
 
”Eric Tour vänder vant de spröda råvarorna på sin teppanyakihäll. Vårlök, groddar och mizunasalladens dekorativa blad lierar sig med äggnudlar och räkor. Heta droppar från flaskor och burkar med besynnerligt innehåll får fullborda verket.”

Det är episkt, hinner Sara tänka innan hennes iPhone 4 ringer. Tom Jones ”Sexbomb” indikerar att det är hennes man, Emilio.

- Vad tycker du älskling?

Emilio vet med en gång vad Sara syftar på. Han har redan läst artikeln, två gånger inom loppet av fyra minuter, eftersom han vet om att hon kommer förhöra honom på innehållet. Han väntar inte med berömmet.

- Älskling, den är perfekt, viskar han och smeker henne med rösten. Baby, jag har köpt hem lite bubbel, städat lägenheten och avbokat mötet med Henning. Om jag börjar fylla badet klockan kvart i fyra, så kan vi mysa när du kommer hem, bara du och jag.

Emilio har inte haft sex med Sara på en hel vecka. Detta eftersom hon har ägnat merparten av sin vakna tid åt den artikeln som beskriver den lägenhet som Eric Tour och Nina Persson bor i. Fram tills publiceringen har Emilio inte vetat mer om texten än att den beskriver en nyrenoverad lägenhet där ägarna själv varit med och projekterat från råvind till färdig våning. Sara har inte velat visa någonting av sitt alster för honom innan den var helt färdig. Eftersom Sara har perfektionistiska tendenser har Emilio lydigt låtit bli att titta fastän hon varje kväll jobbat med artikeln alldeles intill honom i dubbelsängen av solid mahogny.

- Men baby, viskar Sara. Först måste du ju berätta vad du älskade mest med texten.

Emilio har förberett sig och scrollar upp till början av word-dokumentet där han klistrat in de partier han vet Sara är mest nöjd med. Han börjar försiktigt. Ömt.

- Den gigantiska köksfläkten suger effektivt upp aromerna de sex meterna upp till taknocken, för att sedan sprida väldoften över takåsarna.

Sara känner ett förväntansfullt sug i magen när hon följer med i textraden på sin egen skärm. Emilio hejdar sig ett ögonblick. Han känner ett sting av illamående och Sara hörs under en kort stund långt borta när hon ber honom fortsätta.

- Mer, viskar hon. Jag vill höra mer.

Emilio fortsätter.

- I samband med terrassbygget upptäcktes ett outnyttjat schakt. Trots att en stor ångbastu redan fanns i det nedre badrummet, valde paret att inrätta en ”underjordisk” bastu med tre generösa lavar och helkaklad dusch.

Sara ger ifrån sig ett dämpat stön. Hon trycker sin hand mot underlivet, vågor av välbehag sköljer genom hennes kropp. Emilio stånkar till, han mår inte bra och sväljer en hastig kväljning. Han tar ett djupt andetag, känner efter. Ingenting. Han fortsätter ned till nästa utklipp.

- Den fasta inredningen är diskret men sofistikerad. Vitvarorna i köket kommer från Gaggenau och i badrummen står vita Corianpjäser från italienska Boffi. Till andra exklusiviteter hör takfönster med regnsensorer och en elektriskt styrd toalettdörr. Genom en stor klarglasruta exponeras…

Plötsligt kräks Emilio våldsamt. Stora kaskader av halvsmält brunch kastas upp med sådan kraft att de täcker större delen av MacBook-skärmen och stänker upp på medaljongtapeten bakom skrivbordet.

Klockan är 19:30 lördagen den 9:e oktober. Akutmottagningen på Södersjukhuset är fortfarande full av människor som drabbats av akut kräksjuka. Telefonerna går varma inne på receptionen men personalen hinner inte svara trots att många av dem extrainkallats. De gör sitt bästa för att försöka hinna fördela spyhinkar mellan de som inte längre kan hålla tillbaka sitt maginnehåll. För Svenskbladets redaktion har det inte varit något undantag, samtliga reportrar har kräkts sedan igår och har nu gemensamt uppsökt läkarvård.

I väntrummet hänger en teve på väggen och vi ser hur Rapport påannonseras av en grönblek Ana Barata. Huvudnyheten är samma som den varit sedan lunchtid igår. Nyhetsankaret rabblar samma meningar som han gjort sedan han gick på i morse. Allting som rapporteras bekräftar det vi redan vet: Sara Trus DN-artikel har framkallat ett nationellt trauma i form av en alldeles för tidigt kommen vinterkräksjuka. Inte heller han ser ut att vara särskilt välmående denna afton. Vi märker hur han undviker att ta hennes namn i mun men till sist måste han och utan att reagera nämnvärt ser vi på när han när han kräks i direktsändning.


Annons

Dolph Dilfson

Fler artiklar av Dolph Dilfson


Relaterade länkar: DN Expressen AB
Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby