Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
30 September 2023
 
Glm bort Stockholms Slott, nu r det Samsung Castle som gller.
Glm bort Stockholms Slott, nu r det Samsung Castle som gller.

Nya tider - Slottet byter namn

Publicerad: 2009-02-04

Efter namnbytet på ett antal högprofilbyggnader i Stockholm, Globen som blev Ericsson Globe, och det nya Råsunda stadion som blev Swedbank Arena, har även Kungahuset valt att hitta en sponsor. Det hade länge spekulerats att TeliaSonera skulle bli vinnare i den budgivning som pågått, men överranskande nog var det den koreanska elektronikjätten Samsung som vann budgivningen och därmed skrev på det tioårigt samarbete med de kungliga hovstaterna.

De kungliga hovstaterna är mycket nöjda med samarbetet då det på senare tid höjts röster för att närmare granska hur det kungliga apanaget spenderas.

– Tillsammans med Samsung stärker vi vår konkurrenskraft. Det är viktigt för att positionera Samsung Castle som en attraktion i världsklass, säger hovets presstaleskvinna Torris-Wahlberg.

Samsung har kommenterat det nya samarbetet i ett pressmeddelande:

- Med samarbetet vill Samsung markera att Sverige och Stockholm är en viktig marknad samtidigt som man bidrar till en turistattraktion i världsklass. Våra gemensamma varumärken innebär nu att vi skapar det unikaste kungliga slottet i världen.

Souvernirbutiken på slottet kommer nu även att sälja Samsungelektronik och lokaler i kungliga rustkammaren har röjts ut för att ge plats åt diverse demorum där Samsungelektronik såsom plasma TV, datorer och mobiltelefoner demonstreras. Högvakten kommer numera även att bära en Samsung logo vid sidan om sin vanliga gradbeteckning.

TeliaSonera har dock inte gett upp ännu utan uppges befinna sig i förhandlingar med Stockholms stad om att få döpa om Stadshuset tre kronor till Telia Tower.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka