Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
5 Oktober 2022
 
Staffan hade jätteroligt i Stockholm.
Staffan hade jätteroligt i Stockholm.

Norrländsk turist i Stockholm hälsade på alla

Publicerad: 2016-02-09

Staffan Marklund från Övertorneå besökte under den gångna helgen Stockholm, under det planerade besöket skulle Staffan egentligen haft sällskap av sin vän Jens, men denne fick ställa in pga skoterproblem.

Under sitt besök i Stockholm insisterade Staffan på att hälsa och ta i hand på alla människor han mötte på gatan, vilket inte uppskattades av alla:

Jenny Ringström, financial controller vid Fortum samt stressad tunnelbaneresenär berättar;
- Jag satt i tunnelbanan och stirrade känslolöst framför mig när en ung man med ryggsäck sa någonting till mig och log, jag vet inte riktigt vad han sa men det var olustigt.

Yanis kucukgöl. student, berättar;
- Den här killen kom fram till mig, hälsade och började prata om att det finns en Iranier i Övertorneå som jag kanske känner. Fast jag är inte Iranier, jag är turk, född i Västerhaninge och jag har aldrig varit i Övertorneå.

Under en kort period omringade även polisen Pressbyrån vid Skanstull då en upprörd person ringt och anmält Staffan som potentiell terrorist pga hans beteende.

Yttre befäl för Södermalms polisstyrka berättar;
- Nationella insatsstyrkan var på väg, då skickade vi in en civilspanare i butiken, hon hörde genast den norrländska dialekten och vi avbröt operationen.

Staffan berättar för Svenskbladet att han hade roligt i Stockholm, näst bäst var att se Globen och bäst var alla trevliga Stockholmare.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 12 kommentarer

Terroristvarning!
Snart kan vi väl inte gå på pressbyrån längre utan att möta en potentiell terrorist. Jag förstår inte att man avstyrde nationella insatsstyrkan?? Jag känner mig osäker så länge det finns norrlänningar på våra gator!

Ann Ahl, (för 23 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Sk?mt eller inte
Trakassera damer på tunnelbanan är såklart något som enbart norrlänningar sysslar med, men ha i åtanke att vi inte har tunnelbanor i Västerbottens inaveland, och söstaste vi sett är Kukstatyn i Skellefteå centrum. Försök ALDRIG trakassera en kvinna från norra Västerbotten bara, hon kommer strypa dig med alla sina tolv fingrar. En varning bara.

Lderhans, (för 29 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Skämt eller inte
Eken, allt som skrivs på svenskbladet.se är blodigt allvar. Tre minuter och utbildning, vad betyder ens de orden? Och vem vill slösa skoterbensinpengar på att åka till jobbet när staten betalar för både husrum, mat och Thailandsresor åt både mig och min far som även är min bror och älskare?

Lderhans, (för 29 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Inga Marklundare i Ö-torneå
Det blir direkt fel. Alla Marklundare kommer från Skellefte.

Zeke, (för 29 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

:)
Jag som Norrlänning möter många människor i mitt jobb när jag jobbar söderut (från Sundsvall och söderut) får många gånger frågan .. -Du, jag känner en i Norrland namn xxxx - vet du vem det är ???? Hur intelligent är man då ??? Hahaha !!! Många förstår nog inte hur stort Sverige är, vilka otroliga naturtillgångar och otroliga entrepenörer som finns i Norrland:) Dessutom starka, trygga personer å lite galna personer !!

Sara, (för 29 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Twingly BlogRank