Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Staffan hade jätteroligt i Stockholm.
Staffan hade jätteroligt i Stockholm.

Norrländsk turist i Stockholm hälsade på alla

Publicerad: 2016-02-09

Staffan Marklund från Övertorneå besökte under den gångna helgen Stockholm, under det planerade besöket skulle Staffan egentligen haft sällskap av sin vän Jens, men denne fick ställa in pga skoterproblem.

Under sitt besök i Stockholm insisterade Staffan på att hälsa och ta i hand på alla människor han mötte på gatan, vilket inte uppskattades av alla:

Jenny Ringström, financial controller vid Fortum samt stressad tunnelbaneresenär berättar;
- Jag satt i tunnelbanan och stirrade känslolöst framför mig när en ung man med ryggsäck sa någonting till mig och log, jag vet inte riktigt vad han sa men det var olustigt.

Yanis kucukgöl. student, berättar;
- Den här killen kom fram till mig, hälsade och började prata om att det finns en Iranier i Övertorneå som jag kanske känner. Fast jag är inte Iranier, jag är turk, född i Västerhaninge och jag har aldrig varit i Övertorneå.

Under en kort period omringade även polisen Pressbyrån vid Skanstull då en upprörd person ringt och anmält Staffan som potentiell terrorist pga hans beteende.

Yttre befäl för Södermalms polisstyrka berättar;
- Nationella insatsstyrkan var på väg, då skickade vi in en civilspanare i butiken, hon hörde genast den norrländska dialekten och vi avbröt operationen.

Staffan berättar för Svenskbladet att han hade roligt i Stockholm, näst bäst var att se Globen och bäst var alla trevliga Stockholmare.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev