Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Förr i tiden ville folk bara hjälpa söta små hundvalpar, men nu vill de hjälpa hemlösa.
Förr i tiden ville folk bara hjälpa söta små hundvalpar, men nu vill de hjälpa hemlösa.

Många vill ta hand om hemlösa

Publicerad: 2011-01-05

Under januari månad har återigen frågan om Stockholms många hemlösa aktualiserats, flera individer har hört av sig till sjukhus och härbärgen och uppgett att de gärna vill ta hand om hemlösa.

Socialsekreteraren Birgitta Svensson-Ahlin berättar för Svenskbladet; 
- Det är glädjande att se att så många nu vill ta hand om hemlösa. Tidigare år har folk endast velat stilla sina dåliga samveten genom att ta hand om herrelösa hundar och katter.

- De hemlösa har man bara gått förbi utan att ens ägna dem en blick, även de hemlösa som aktivt försöker ta sig ur sin hemlöshet genom att sälja Situation Stockholm, berättar Birgitta för Svenskbladet.

Per-Urban Svanström, stödperson vid St Agnes härbärge i Stockholm berättar;
- Vi har kontakt med omkring 200 olika hemlösa personer i Stockholms kommun. Att nu många människor vill hjälpa de hemlösa är en välkommen förändring.

- Det var ju en knasig situation när folk brydde sig mer om en hund, typ en bulldog, än om en hemlös undernärd människa på gatan, förklarar Svanström.

Göran Stollerud, professor i dermatologi samt Sveriges ledande expert inom området "dåligt samvete" har kommenterat förändringen;
- Att folk rusar för att hjälpa en hundvalp men sen skiter i hemlösa är inget nytt, det är en mycket udda beteende år 2010 när vi lever i överflöd och folk kör stadsjeep till jobbet.

- Sen måste jag säga att den som vill rädda hundvalpar men samtidigt köper fläskkött för 35 kr/kg faktiskt inte har rätt att kalla sig själv för "djurvän".


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD SvD2 HD HD2
Annons
Helfoder för hund och baby