Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
17 Juli 2024
 
Leffe insisterar på kungöl istället för semillonvin.
Leffe insisterar på kungöl istället för semillonvin.

Kusin från landet besökte vindsvåning

Publicerad: 2010-10-13

Timmarna efter den omdebatterade artikeln fick Eric och Nina besök av ingen mindre än Erics kusin från Dalarna, Leif Andersson, även kallad Leffe.

Paret skulle precis sätta sig ned för att avnjuta en nyligen tillagad asiatisk nudelrätt som tillretts på Teppanyakihällen då dörrklockan ringde;

- Jaså det är du, svarade Eric förläget efter att ha öppnat dörren och sett att hans kusin Leffe stod där med en resväska i ena handen och en påse från systembolaget i den andra.
- Tjenare Kotten, det är favoritkusinen! Utbrast Leffe och använde det smeknamn som Eric hade i tonåren.

- Jag trodde vi var överens om att du skulle ringa innan du kom och hälsade på igen,
sa Eric bistert.

- Snick snack Kotten, nu ska här festas! Svarade Leffe och trängde sig förbi och in i lägenheten.

- Satan i gatan här luktar det gott! Är det någon "Teppan peppan" på gång igen? Har ni plats för en till?
Tjenare Nina! Sa Leffe när han äntrade open plan-köket utan att ta av sig skorna.

Därefter slängde han resväskan på den italienska soffan och med ett ljudligt klinkande började han packa upp först en flaska explorer, sen en flaska Baileys samt slutligen ett sexpack med Kungöl på den svarta marmordisken.

- Ta det försiktigt det kan lossna flisor!!! Utbrast Eric högljutt.

- Asch de ä lugnt Kotten! svarade Leffe, e det nån som vill ha en öl?

- Nej vi dricker inte öl här, om den inte är Belgisk och brygd på malt, men jag kan blanda dig en dry Martini ifall du vill. Det är en utmärkt pre-dinner drink, eller en dry Martinique som det heter,
svarade Eric beskt.

Den glade Leffe är dock helt oberörd och har inte förstått piken, utan beger sig istället med en öl i handen i riktning mot badrummet;
- Har du något "lukta gott" Kotten? Ja tänkte gå ut på stan ja och se om de finns nå trevliga kvinns i huvudstaden, förklarade Leffe och gör en konstrad jedi-gest och ett pysljud med munnen när den automatiska toalettdörren öppnas.

- Förlåt älskling, viskar en förlägen Eric till sin gapande flickvän som ännu sitter med de handsnidade ätpinnarna från Japan i högerhanden utan att så mycket som ha rört någon av de spröda grönsakerna på tallriken framför sig.

- Nu drar jag ut på stan! Ni har förresten stopp i toaletten, ropade Leffe från hallen. Jag har dina extranycklar så ni behöver inte stanna uppe, var det sista paret hörde innan dörren slogs igen.

Tidigt på lördagsmorgonen steg Eric upp, svepte in sig i en morgonrock av egyptisk bomull och gick sedan på toaletten som han kvällen innan fått rensa med hjälp av klorin och en golvmopp.

När han sedan stegade ut i vardagsrummet hittade han en sovande gestalt, Leffe. Liggandes i en pöl av sin egen spya, på den italienska soffan brevid honom ligger en kebab från Özel pizzeria på Birger Jarlsgatan. Vitlökssåsen har runnit ut i klädseln och en ensam fefferoni ligger mitt i den vita sörjan.

Eric suckade djupt gick försiktigt runt sin utslagna kusin och inspekterade sedan Teppanyakihällen, den var oskadd. Han strök långsamt med fingerspetsarna över den, varsamt och med välbehag, och återvände sedan lättad till sängen.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev