Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 April 2024
 
Slussen vittrar lngsamt snder
Slussen vittrar lngsamt snder

Konstfack bakom Slussens kommande kollaps

Publicerad: 2009-02-16

Konstfack tillkännagav under måndagsmorgonen att det är en elevs examensarbete som står bakom Slussens söndervittring. Det har varit känt en längre tid att Slussens betong långsamt vittrar sönder och att Slussen måste ersättas med en ny byggnation snart. Dock har det inte varit känt att det var en av Konstfacks elever som låg bakom situationen.

Christer Kartlof-Wennergren, Moderat ordförande i Stockholms läns landsting kommenterade Konstfacks erkännande:
- Jag har faktiskt undrat rätt länge över hur fan detta med Slussen har gått till, jag menar den är ju för fan byggd i betong, hur kan den vittra sönder?

Vidare kommenterar Kartlof-Wennergren:

- Detta är fullständigt oacceptabelt, för det är inte så att vi på något sätt har ställt Slussen till förfogande. Det här är rakt av ett rent påhopp och vandalism av vår Stad och framför allt en kränkning av Stockholm stads invånare.

Konstnären bakom Slussens söndervittring har valt att vara anonym men kommenterar händelsen:
- Min ambition är att överföra mina personliga erfarenheter av, och förhållande till, betongbyggnader till nya medier och mijöer utan att förlora energin i den traditionella betongmiljön.

Som vanligt har utspelet från Konstfack väckt en anstormning av kommentarer från vanliga "Svensson"samt arga manliga 40-talister som inte fått ett bra, eller något ligg alls på femton år.

En anonym signatur "Trött på flumskolan" kommenterar:

- Lägg ner skitskolan och satsa dessa pengar på att dessa "studenter och röttvin drickare" skaffa sig riktiga jobb istället! Det får vara nog! Vad då för "konst"?

Dock finns det dem som sympatiserar med Konstfack, kommentaren "All You Need is Love" har kommenterat händelsen.

- Lyssna på er själva så finner ni svaret på allt ni undrar. Det är det som är det egentliga konstverket tycker jag. Att så mycket folk nu reflekterar över vad dessa människor gör. Många idiotförklarar dessa konstnärer och undrar över deras beteende. Ja, fundera på det. FÖR DET ÄR DET SOM ÄR KONSTVERKET, om ni inte listat ut det. Konsten speglar obönhörligt livet som vi lever. Detta är inget mindre än den produkt vi själva producerat, och det finns inga andra än oss själva att skylla när det blir så här.

Både motståndare och sympatisörer till Konstfack har nu försökt lista ut vad detta egentligen betyder, men har ännu inte nått några trovärdiga resultat.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!