Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
17 Juli 2024
 
Biografen är fysiskt delad mellan de olika falangerna i styrelsen.
Biografen är fysiskt delad mellan de olika falangerna i styrelsen.

Konflikt stänger biografen Zita

Publicerad: 2011-08-21

Folkets Bios biograf Zita i Stockholm har stängts och personalen låstes ute efter en infekterad konflikt i föreningens styrelse. Grälet i föreningens styrelse ska ha uppstått när ett beslut om kaffeinköp till biografens kafe skulle tas.

En grupp ur styrelsen lade fram ett förslag att köpa in kaffe från oberoende småbönder i Mozambique, den falangen ur styrelsen ville dock köpa in ett kaffe odlat av ett kooperativt jordbrukskollektiv i Colombia.

Detta ska dock ha väckt vreden hos den första falangen som menar att Afrika som region fortfarande utnyttjas av västvärlden, men att att de sydamerikanska länderna nått en stor grad av självberoende och ekonomisk frihet samt har en levnadsstandard som inte går att jämföra med Afrikanska länder.

Under det våldsamma gräl som uppstod ska någon även i vredesmod ha nämnt någonting om Roman Polanski och hans jättetrista filmer, detta ska ha retat upp flera personer och eskalerat situationen ytterligare.

Flera biobesökare blev på torsdagen vittnen till högljudda bråk mellan delar av styrelsen och personalen. Besökarna tvingades ut ur lokalerna utan att få se någon film samtidigt som man kunde höra ett vildsint gräl om det artistiska värdet i Pink Flamingos från 1972.

Biografen har nu delats upp i olika sektioner där olika grupper ur styrelsen och de anställda barrikaderat in sig och sjunger kampsånger, tittar på Ken Loach filmer samt svär att återta de andra delarna av biografen.

Biografen var på söndagen fortsatt stängd, på biografens hemsida står att läsa att biografen kommer öppnas så fort proletariatet kastat av sig kapitalismens bojor och tagit över produktionsmedlen.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN
Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!