Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Incidenten fngades p bild med en ypperlig finess
Incidenten fngades p bild med en ypperlig finess

Kissdemonstration under valborgsnatten

Publicerad: 2009-05-04

Svenskbladets utsände bevittnade en ovanlig aktion när han vandrade hem från en rejält blöt fest vid tretiden under valborgsnatten. Tre tonårstjejer, som kallade sig Cilla, Mickan och Majsan hade suttit sig ned mitt på en väg och urinerade vilket fick honom att reagera näst intill omedelbart, trots en viss spritomtöckning. Han lät tjejerna i lugn och ro pinka klart - tog givetvis en smaskig bild på det hela i smyg - och frågade försiktigt sedan vad det rörde sig om, med en journalists nyfikenhet.

Förvirrat fnitter följde som svar - först utav den unga kvinnan Cilla, som hade varit den pådrivande kraften i aktionen visade det sig. Detta fnittrande satte näst intill genast igång ett liknande utstrukturerat gapflabb hos de övriga två; Mickan och Majsan. Svenskbladets utsände intresserade sig av aktionen och undrade om det hela rörde sig om någon form av kupp - en demonstration mot att män (i synnerhet under alkoholpåverkan) har den generella inställningen att de kan fladdra könet i offentliga sammanhang bäst de vill, med ursäkten att de måste "slå en drill".

Uppspelt som få, valde han engagerat att kalla demonstrationen för genialisk, och undrade därefter om de tre tjejerna var villiga att göra om det hela på Sergels Torg dagen efter - första maj, med motiveringen "äntligen något vettigt att demonstera mot".

Ännu ett hysteriskt skratt urartade. Tjejerna tog stöd av varandra och den yngsta av dem, Mickan, hejdade sig för ett ögonblick och utbrast:

- Shit! Vår nattbuss går om fyra minuter! vilket utlöste ett lätt panikartat anfall hos dem alla tre som sedan valsade iväg stressartat mot busstationen några gator bort.

Den tysta valborgsnatten lade sig som en dimma. Svenskbladet utsände fortsatte på sin stillsamma vandring hem med en förundrad min över det han just bevittnat. Vilka makter låg bakom den märkliga aktionen? Var det ännu en kupp iscensatt av Konstfack - likt den när Anna Odell spelade psyksjuk vid en bro för en tid sedan? Varför ville de tre provokatörerna inte åter genomföra sitt verk inför en större publik?

Svenskbladets utsände hade sedan legat bakis i fyra-fem dagar, men incidenten med de tre kissdemonsterande tjejerna låg kvar som ett olycksaligt spöke på näthinnan. Andra ting föll i glömska. Räkningarna blev liggandes. Deklarationen har han fortfarande gett blanka fan i att skicka in. Sprit ville han inte alls ha att göra med.

Valborg skulle aldrig bli sig likt igen.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!