Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
5 Oktober 2022
 
Tomten drar söderut.
Tomten drar söderut.

Tomten konverterar till islam

Publicerad: 2010-12-23

Förbered barnen på att det inte blir några julklappar utdelade av Jultomten i år.

Jultomten låter nämligen meddela att han konverterar till islam. Han säger att han funderat länge över beslutet och att det "känns rätt". Han säger även att han slutar med omedelbar verkan och att han därför inte kommer att göra några hembesök på Julafton.

- Det finns så mycket okunskap kring islam och muslimer. Jag tänker att om jag, som ändå sitter på en maktposition, kan sända ut signaler om att det inte är något att vara rädd för så kanske folk börjar tänka. Och skägget har jag ju redan, skrockar Jultomten.

- Varför jag valde just islam är mer ett statement än ett riktigt religiöst intresse. Det är ju typ samma bok - Koranen och Bibeln. Same shit, different cover.

Men tomten betonar att även om det är "skit" så är det en hög med skit som väldigt många människor litar till, tror på och älskar. Det tycker tomten att man ska respektera:

- Jag menar jag har ju hållit kristendomens flagga högt i över 100 år. Till vilken nytta? Alla som blir sura och arga borde tänka på det. 

Jultomten säger sig även ha lite reumatism som blir bättre i varmt väder. Det varma vädret passar även hans kroniskt förkylda ren, Rudolf. 

Han förstår att hans beslut kan vara ett hårt slag mot de, framför allt män, unga som medelålders, som ser oerhört mycket fram emot julklapparna och jultomtens julklappsutdelning.

- Det var kanske korkat att jag berättade om mitt beslut att konvertera till islam för AIK-klacken under gårdagens derby. Jag trodde att vuxna karlar kunde ta beslutet. Ack så fel jag hade. Jag är väldigt ledsen för alla ideellt arbetande ordningsvakter som blev misshandlade.


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: DN DN2 Ab Ab2 Ab3 Ab4 Ab5 Ab6 Expressen Expressen 2 Expressen 3 Expressen 4 Expressen 5 Uppsala tidning Ab7 SR Tv4 HI Folkbladet HD.se
Läsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

Hej
Heh... alla som inte sett senaste family guy avsnittet, road to the north pole, borde göra det. så kommer ni fatta referensen.

marre, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Dyrt
Jag har oxå konverterad till Islam men när räkningen för de fyra fruarna och deras kusiners självmordsbälten kom så bytte jag tillbaka till kristendomen. Har inte råd att vara Muslim.

Mr Johan och pappa Göran, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vad bra
Har tröttnat på den där skitstöveln i sin kommuniströda munderingen som vill sprida kommunistfasoner i mitt hem. Giva bort saker, vad är det för kommunistfasoner? Vem betalar dessa saker? Är det stöldgods från stora varuhuskuppen?

Petter-Nicklas Stakeson, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

PK
Varför vågar ni inte berätta vilket land den här terrorist-tomten kommer från? Så himla PK! Om han hade varit svensk så hade ni säkert skrivit det, men nu när han är invandrare, då törs ni inte.

Kalle Karlsson, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Stefan
Det är sant, flera stora nättidningar samt bloggar rapporterar om Tomtens konvertering. Är trött på folk som du som alltid ska gnälla om att allt på internet är falskt.

Anders Jönson, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank