Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
En av bilderna som satt på väggen, inramad i guldram, hemma hos paret.
En av bilderna som satt på väggen, inramad i guldram, hemma hos paret.

Gift, medelålders man "inte upplagd" för parmiddag med fruns nya bekanta

Publicerad: 2011-04-29

Johan Fredriksson, 39, gift sedan 7 år med Madeleine, valde under förra fredagen att försöka avstå den parmiddag som hans fru annonserat två veckor tidigare.

Detta eftersom han ansåg att det inte var hans vänner utan fruns nya bekanta som han inte känner, och att han inte visste vad han skulle kunna tillföra på en sådan middag. 

Mannens fru lyckades dock övertala Johan att följa med på middagen genom att använda det dräpande argumentet "det kommer inte på fråga att du inte följer med".

Johan, som hade hyrt Robert Rodriguez "Predators", köpt fyra stycken Heineken 33 cl ölflaskor, torrostade jordnötter och en fryspizza (biff & bearnaise) inför kvällen, eftersom han planerat att spendera den själv - hade svårt att "ställa om sig mentalt" för att gå på middag istället.

I taxin på vägen till middagen sade Madeleine till Johan att han fick "lov att skärpa sig" och att han skulle "anstränga sig lite för en gång skull" och att han "minsann alltid känner sig upplagd när han ska träffa Roggan och Patte och grabbarna, det är bara för att det är mina vänner du känner så här".

Johan berättar själv om middagen:

- Jag var på uruselt humör efter att mina fredagsplaner störtades. Det hela blev inte bättre av att värden, Daniel, inte ansträngde sig det minsta för att jag skulle känna mig välkommen. Han brydde sig inte ens om att lära sig mitt namn, han sade bara "du" hela kvällen, men det skedde inte många gånger eftersom han var totalt ointresserad av mig och bara pratade om sig själv.

- Detta att Daniel dessutom, helt skamlöst, pratade om hur bra han är på sitt knastertorra jobb i nära sex timmar gjorde inte middagen och värdskapet mer uthärdligt.

- Förrätten var crustader med skagentoast som jag tror att Cilla, hans fru, i förbifarten råkade säga att hon gjort i onsdags. I onsdags! Crustader ska vara knapriga, de ska inte kännas som att en hund förvarat de i en kindficka i flera timmar.

- Varmrätten bestod av en alldeles för hårt stekt lövbiff, men jag är osäker på om Cilla sade lövbiff eller "lövbit", för hon hastade förbi ordet varje gång, och troligen hade hon kört förbi det lokala gatuköket och köpt den där "lövbiffen". Troligen i samma veva som hon gjorde de där crustaderna.

- Till lövbiffen/"lövbiten" serverades potatisbollar, alltså sådana där djupfrysta, runda som folk som åker till Öland på semester och grillar Flintastek i foppatofflor och som är med i Lyxfällan äter. Att potatisbollarna varit djupfrysta vet jag eftersom de inte var färdiga, utan hade en karaktäristisk kall kärna. Till detta serverades en blåmögelostsås, men jag tror att Daniel, som var "sous chef", (ett stående skämt hela kvällen) hade glömt att slänga i det "blå". 

- Mellan rätterna berättade Daniel vidare om sitt jobb som handläggare, han berättade någon anekdot om att mjölken var slut och att han hade tagit på sig att köpa en liter mjölk på sin lunchrast och att han betalade med egna pengar och att han sade att det var "okej" till chefen som ville betala honom. Sedan log han. Självbelåtet. [Se bild ovan]

- Därefter serverades efterrätten som Cilla kallade "fruktsallad", men jag uppfattade det hela som en apelsin. En apelsin som jag fick skala själv. Varken jag eller min fru fick någon servett till apelsinskalandet och när jag frågade Daniel efter en tittade han bara på mig, med trött blick. Detta medan han själv torkade händerna med en lätt parfymerad våtservett. 

- Till efterrätten serverades kranvatten, eftersom "vinet tog slut". 

- När vi äntligen satt i taxin på väg därifrån, något jag aldrig förutsatte skulle ske, berättade min fru att hon har bokat in en ny middag hemma hos Daniel och Cilla om två veckor. Trevligt.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam