Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
5 Oktober 2022
 
Lajvarna vid en gruppbild framför Stockholms skärgård.
Lajvarna vid en gruppbild framför Stockholms skärgård.

Arga lajvare protesterade vid förhandsvisning

Publicerad: 2014-03-24

Under helgen väckte ett arrangemang av Stureplansgruppen vrede bland Stockholms lajvare. I ett inlägg på Facebook sökte Stureplansgruppens eventbolag ett 30-tal lajvare som i utbyte mot mat och öl skulle skapa en Game of Thrones-stämning vid en Stockholmsbiograf.

Lajvarna var dock inte intresserade utan blev istället arga över att deras hobby, en accepterad kulturform, på detta vis skulle utnyttjas i kommersiella syften utan att betalning utgick.

Missnöjet hos lajvarna var så stort att dom beslöt sig för att ta till gatorna i protest, Sebastian Fyllbult, en av lajvarna, berättar;
- Vi ville skrämma eventets arrangörer, så vi klädde oss i våra rustningar, hjälmar, sköldar och blanka vapen, lite som i filmen Excalibur från 80-talet.

- Sen tågade vi ned till biografen där förhandsvisningen skulle ske, och varje gång det anlände gäster hotade vi dem!  Själv låtsades jag vara en bärsärkarviking vid namn Grimgroll den grymme, förklarar Fyllbult.

När filmen började skingrade sig lajvarna, enligt en av dem var detn en manöver för att vagga in eventets arrangörer i en falsk trygghet. Så fort filmen slutade uppenbarade sig dock de argsinta lajvarna igen, denna gång med tända facklor.

Under rop och skrik jagades sedan biografbesökarna vidare till en närliggande nattklubb, när den sista besökaren sprungit in på biografen ropade en person ur lajvmobben "Fly dårar, fly!". Lajvarna väntade ett par timmar tills dom insåg att inget torrdass fanns tillhanda och att det vore off-lajv att använda toalettpapper, protesten fick helt enkelt avbrytas.

Stureplansgruppens representant meddelar att ingen gäst vid namn Tengil befann sig på varken biografen eller efterfesent, dom här lajvarna måste ha blandat ihop olika personer.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 3 kommentarer

Re: Re: Fri-lajv är förbjudet
Du är körd inom svensk lajv på grund att du larvar dig med fåniga inlägg som ingen kan läsa. Du är därför märkt med en rubindolk och eldsteklar kommer att förtära det som är kvar av din lajvexistens. Tack för den tid som har varit. Dra åt helvete nu, försvinn!

Thorstein F Jant, (för 31 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Fri-lajv är förbjudet
BAYASSA^ÄÄSÖSBHGVYCASGVJNKMLÖ;SMKDJNNFGVJNHMKL

n, (för 31 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Fri-lajv är förbjudet
Vi inom Svenska Lajv Förbundet vill påtala att det här med fri-lajv är förbjudet. Eller som det heter i stadgarna "oorganiserat lajv beivras, överträdelse innebär indragen lajv licens". Löser man lajv avgiften på 500kr så är det okej och lajv licensen är bara 1000kr per år så det är också billigt. Vi vill ju inte skrämma befolkningen genom att springa runt som Orcher utan att ha betalt avgiften.

Thorstein F Jant, (för 37 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank