Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
1 set, 10 set, 100 set, vem fan bryr sig?
1 set, 10 set, 100 set, vem fan bryr sig?

Världens längsta tennismatch bekräftar tennis som världens tråkigaste sport

Publicerad: 2010-06-25

Världens längsta tennismatch bekräftade under gårdagen återigen för tusentals TV-tittare att tennis verkligen är världens mest menlösaste och tråkigaste sport.

Det var under den pågående Wimbledonturneringen som två tennisspelare som ingen hört talas om tidigare och som ingen kommer att komma ihåg om två veckor lyckades slå en boll fram och tillbaka till varandra tills den ene blev för trött att orka slå tillbaka bollen. Matchen bröts först pga mörker, men dagen efter fortsatte matchen tills en av männen lyckades få till poängen 70-68 och vann då matchen som ingen brytt sig om innan den blev riktigt lång.

Kommer då denna match att ändra tennisens ställning i det svenska samhället? Svaret är nej, och anledningen till detta hittar man i attityden hos gemene man, Svenskbladet har hittat och intervjuat den perfekte kandidaten, Sven-Arne Banan, 36 byggjobbare från Borås;
- Tennis är rätt kul, kanske inte sådär jättespännande, eller kanske inte så kul heller. Det skulle nog bli roligare ifall man tog bort nät och racket och hade lite större boll, några fler spelare, som fick sparka på bollen, berättar han med en avlägsen men lycklig blick.

Göran Stollerud, professor vid Lunds universitet samt regelbunden läsare av Aftonbladets sportbilaga berättar;
- Det kvittar egentligen hur dessa matcher slutar, du kommer varken leva längre eller kortare ifall favoritlaget vinner. Du har fortfarande lika mycket pengar på banken, de människor du älskar eller hatar finns fortfarande kvar dagen efter matchen, det spelar helt enkelt INGEN JÄVLA ROLL hur det går!


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Mål
För nytillkomna tittare kan meddelas att det inte är tennis det blir mål, det är i golf. Det räknas nämligen som mål när bollen trillar ner i hålet.

Kurre Spinoza, (för 37 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Lysande!
Så jävla lysande! Tack!

Hedegard, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Fotboll fotboll fotboll.....
Fotboll fotboll fotboll.....Hela tiden fotboll.Man ser att Svenskar bara tänker på fotboll eller det finns normala Svenskar som inte bara tänker på fotboll också.Om tennis är så tråkigt,så är fotboll minst 100 gånger tråkigare.Ni som pratar om Sveriges "regler",ni bryter mot reglerna! (asså ni som har skrivit det.För att ni säger att man inte får hoota folk.Ni hotar mig som tennisspelare och säger att tennis är dåligt! :(

Aleksa.P, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Allvarligt?!
Herregud..... Fotboll follboll fotboll... Kan du inget annat? Nä jag kan berätta att världen kretsar inte kring fotboll! Tennis är en sjukt bra sport, och den matchen var de VÄLDIGT många som såg, redan första dagen! Klanka inte ner på tennis bara för att du inte gillar sporten! Men... Ja vad ska man säga, en helt onödig artikel att skriva enligt mig!

Allan, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Åh hopp!
Stollerud surnar till!

P, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank