Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
5 Oktober 2022
 
Tre separata händelser har fört världen bakåt i den historiska utvecklingen.
Tre separata händelser har fört världen bakåt i den historiska utvecklingen.

Världen på väg tillbaka till medeltiden

Publicerad: 2011-05-05

Experter är ense om att den senaste veckans händelser starkt indikerar att världen är på väg tillbaka till Medeltiden.

Medeltiden är en period i Europas historia mellan antiken och renässansen från ungefär 500-talet till 1500-talet. Epoken förknippas ofta med riddare och kallas även riddartiden.

Tre separata händelser tyder nu på att hela världen är på väg tillbaka till Medeltiden utvecklingsmässigt, den första händelsen var hyllningarna av det kungliga bröllopet i Storbritannien mellan Prins William av Windsor och Catherine Middleton, det bevittnades av miljoner människor över hela världen, även i många länder där inget kungahus finns.

Den andra händelsen var helgonförklaringen av Påven Johannes Paulus II, något som frekvent inträffade under medeltiden och gav upphov till för kyrkan lukrativa vallfärdsposter dit människor kunde färdas för att göra religiös bot.

Den tredje händelsen var det blodtörstiga mottagandet av avrättningen av Osama Bin Laden, precis som var vanligt vid avrättningar på Medeltiden så firades en människas död som en folkfest på öppen gata med stoj och glam.

Göran Stollerud, professor i historia samt återkommande tittare av filmen Ivanhoe på nyårsdagsmorgonen har kommenterat;
- I en värld där vi har många samhällssociala framsteg som ett demokratiskt system, och tekniska framsteg som iPhones och iPads är det oroande att vi nu börjar återvända till Medeltiden.

- Ett kungahus består bara av verkliga människor av kött och blod, inget annat. Samma sak med en påve, det är en titel påhittad och utdelad av människor till andra människor.


- Firandet av dödandet av en person är rätt blodtörstigt, även om det var en tyrann. Vem ska pöbeln skrika ut att de vill ha död på härnäst?


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: dn dn2 dn3 dn4 dn5 dn6 svd svd2 svd3
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 13 kommentarer

back to middle ages
This might interest you. From 2001, extended 2010 http://www.fransvanderreep.com/2011/07/20/middle-ages-internet-era-happening-us/ How and why internet may bring back medieval society incl insecurity, crusades, local money and city state etc

Kuksugarhelgon
Vem vill inte bli helgonförklarad!? Tänk att bara sitta på sin tron och suga kuk hela dagarna.

Korgossen, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Onödigt storpolitiskt...
Onödigt storpolitiskt perspektiv ni tar för att avgöra att världen är på väg tillbaka till medeltiden. Det räcker väl att beakta hur väldigt trevligt det är att slippa använda bestick när man äter, att dricka öl och lyssna på trumma och skalmeja en hel dag för att därefter sova ruset av sig med huvudet mot ringmuren.

Esau Persson, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Nej mina herrar och dam
Johannes II Paulus har inte helgonförklarats än, det har dock tagits steg mot den riktningen. Har svenskbladet något emot katoliker? Det behövs mer katolicism i Sverige. Vem ska annars stoppa, hbt, feminister, muslimer, socialdemokrater och annat löst pack?

Petrus, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: FOX News Sweden
Vart fan de jobbar? Troligen dit! Och vad beträffar Hr. Prof. Ollonborg, så kan man bevista hans föreläsningar å Kungl. Isoteriska Universitet.

Hh, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank