Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
28 November 2021
 
Typsnittet beskrivs som fantasilöst och smaklöst av strandade turister.
Typsnittet beskrivs som fantasilöst och smaklöst av strandade turister.

Thailändsk polis smaklös och tråkig

Publicerad: 2008-11-27

Maskerade demonstranter lyckades på tisdagskvällen ta sig in i terminalbyggnaden på Bangkoks internationella flygplats. All flygtrafik är nu inställd på obestämd tid. Det var under ett av polisens misslyckade försök att återta flygplatsen som Ted Svensson 25, blev vittne till den Thailändska polisens fantasilöshet.

- Jag trodde inte mina ögon, polisen använder Times New Roman i fetstil på sina riot-sköldar, de måste ju haft någon som kunnat komma på något mer innovativt, kommenterar Ted.

Ett SAS-plan, som skulle ha lyft klockan 17.29, blev kvar på flygplatsen. De 219 svenska passagerarna som skulle ha flugit till Stockholm via Köpenhamn i kväll missade därmed sin hemresa och tillbringar nu natten i avgångshallen i väntan på att oroligheterna skall avbrytas.

Flera av dem vittnar om den Thailändska polisens brist på stil:

- På Komvux i Jönköping har jag gått en datakurs och där har de visat hur man byter typsnitt i det där Microsoft wörd, till och med jag skulle inte satt Times New Roman, säger Ann-Katrin Flodenius 61 från Jönköping.

- Jag är ingen grafisk formgivare men till och med jag skulle vilja påstå att ett lättillgängligt typsnitt som Trebuchet skulle sett mer fantasifullt ut, säger Per Nilsson 24.

I kontrast till det dåliga intrycket från den Thailändska polisen säger sig dock Per och flera andra manliga turister vara imponerade och glatt överraskade av demonstranternas fullkomliga "hagelstorm" av ping pong bollar som de skjutit mot polisen.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 1 kommentarer

Hellre än Comic Sans
Att använda Times New Roman i fetstil är kanske litet tråkigt, men de vet vad som skulle hända om de t.ex. valt Comic Sans. Det hade varit oerhört provocerande bland kulturkoftorna, och så gott som tvingat fram uppror och blodbad.

Esau Persson, (för 36 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank