Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
9 2021
 
''No More Mr Nice guy!'' är Obamas nya motto.
''No More Mr Nice guy!'' är Obamas nya motto.

Obama är jävligt förbannad på Wall Street

Publicerad: 2009-07-22

Den amerikanske presidenten Barack Obama anser att Wall Streets banker fortfarande inte är tillräckligt ledsna över de problem som de orsakat USA och världen. Det var just de amerikanska bankerna som stod bakom den finansiella härdsmälta som satte fart på konjunkturnedgången vilken utvecklats till en global recession.

Presidenten menar att folket på Wall Street inte har några samvetskval för alla de risker de tog som äventyrade den finansiella marknaden och inte inser att deras kultur och beteende måste förändras till följd av det som hänt.

Obama pushar därför att hans lagpaket om reglering av finansmarknaden ska genomföras, men han vill inte sluta endast där. Presidenten meddelar nu att han tillsammans med sin personliga livvakt kommer att åka till Wall Street för att i ett antal överraskningsattacker spöa upp ansvariga analytiker, börsmäklare och diverse finansfolk.

En talesman i Vita Huset berättade att presidenten låg i hårdträning med både skjutvapen samt Japanska martial arts vapen, nunchakus, kaststjärnor, katana och Wazisaki.
- President Obama har gjort klart för oss att han vill att hans livvakter ska vara redo att följa honom till Wall Street vid en angiven tidpunkt för att där "kick some ass", berättar man i ett pressmeddelande.

Medieanalytikern Aaron C. Aardvark menar att Obamas utspel är en PR-kupp och att han nu vill omprofilera sig från att ha varit en 'nice guy' till att vara en tuff och beslutsam  president som står upp för vanligt folk och inte tvekar att dela ut några käftsmällar till höger och vänster.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD DN DN2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

bullshit
BULLSHIT

anonymt, (för 22 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

bullshit
BULLSHIT

anonymt, (för 22 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

bullshit
BULLSHIT

anonymt, (för 22 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

bullshit
BULLSHIT

anonymt, (för 22 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Watch Out!
Hey alla Swenskar Vi på Americansca UD can meddela att Obamas veckoatliga tal till Nationen nu kommer att få en ny Grafic profil. Nästa Episod blir Obama I: First Blood! Där kommer Presidenten tillsammans med Chuck Norris att gå lös på lite Feta Wall Street Catter för att demonstrera vikten av Classisca Americansca dygder såsom Våld, Automateld och Karate i dessa mörka tider! Over and Out swenskar!

American Ambassador, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank