Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Då och nu; Arnie 1982 och 2008
Då och nu; Arnie 1982 och 2008

Arnold stöder McCain

Publicerad: 2008-11-02

I USA-valets slutspurt tar båda sidor hjälp av kändisar för att förstärka intrycket i deras kampanjer. Den muskelstinne republikanske guvernören häcklade den demokratiske presidentkandidaten Obama vid ett möte i Columbus i Ohio på fredagen.

Schwarzenegger som före sin politiska bana gjorde sig en filmkarriär som oövervinnerlig muskulös actionhjälte bjöd in Obama till sin årliga kroppsbyggarturnering i Columbus, den så kallade Arnold Classic.

- Jag vill bjuda in senator Obama till Arnold Classic eftersom han behöver göra något åt de där tunna benen. Jag ska förmå honom att göra lite benpress. Och sen ska vi låta honom träna sina biceps. Sen tar vi 30 minuter på step-maskinen följt av sit-ups, hopprep och avslutar med ett 60 minuters pass löpning.

- Obama måste bygga muskler, sa den Kaliforniske guvernören, och tillade, hur ska en en spinkis som Obama kunna försvara USA? Frågade Schwarzenegger publiken. Själv kan jag ta svärdet från Conan-inspelningen 1982 och hacka min väg genom horder av terrorister, anti-dödstraffkämpar och anti-miljökämpar.

- Ifall terroristerna har skjutvapen plockar jag fram sågbladen från skjulet i Commando.

Den Kaliforniske guvernören var dock entusiastisk över den republikanske presidentkandidaten John McCains fysik och andra goda egenskaper som skulle göra honom till en bra sidekick åt en actionhjälte.

- Senator McCain är å andra sidan byggd som en klippa. Han skulle kunna ha varit min sidekick i vilken av filmerna som helst, och påminner dessutom till kroppsformen om Danny De Vito i Twins. Han kommer bli en utmärkt president, åtminstone tills de ändrar lagen så att jag själv kan delta i presidentvalet.

Den demokratiska kampanjstaben kontrar genom att hänvisa till Barack Obamas akademiska kunskaper, hans lysande juridikstudier som student och hans efterföljande mycket framgångsrik karriär som advokat.

- Obama kanske inte haft några filmroller, men OM han ville skulle han utan tvekan kunna bli en ny Will Smith agent, som han var i Men in Black med sin intelligenta, uträknande och smarta stil, säger Matthew Stanton vid Obamas presscenter.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev