Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
Gatubarn är oroade för hur Manchester United kommer påverkas av försäljningen av Cristiano Ronaldo.
Gatubarn är oroade för hur Manchester United kommer påverkas av försäljningen av Cristiano Ronaldo.

Ronaldo såld för rekordsumma

Publicerad: 2009-06-12

Manchester United antog under torsdagen ett rekordbud på sin allra största stjärna, Cristiano Ronaldo. Priset för 24-åringen, som utsågs till världens bästa fotbollsspelare 2008, blev det rekordstora beloppet 80 miljoner pund, motsvarande cirka en miljard svenska kronor.

Det är Spanska Real Madrid som lagt budet på Ronaldo, enligt båda parterna är man redan överens och det enda som återstår är att konsultera med Cristiano Ronaldo själv. Går övergången igenom blir det den dyraste fotbollsaffären någonsin. Dyrare än Zinedine Zidanes flytt från Juventus till Real Madrid 2001, och dyrare än förra veckans värvning av brasilianaren Kaká.

Rent sportsligt kan dock förlusten av Cristiano Ronaldo slå hårt mot ligasegraren och Champions League-finalisten Manchester United. Gatubarnen i Bangladesh huvudstad Dhaka är särskilt oroade för hur Man United ska klara sig utan Brasilianaren, 11-åriga gatuflickan Rayhana berättar;
- Ronaldo har gjort 118 mål för Man United sedan han ersatte David Beckham 2003, utan honom som målgörare kan laget få allvarliga problem.

Rayhana får även medhåll i denna åsikt av sin 8-åriga syster Tasleema som hon tar hand on sedan deras föräldrar slängde ut dem på gatan;
- Jag tror Man Uniteds ledning kommer inse att Ronaldo är oersättlig, visserligen får de bra betalt, men Ronaldo är också den fotbollsspelare som gör skäl för priset.

Även de afrikanska gatubarnen i Nigers huvudstad Niamey är oroade för hur Manchester United ska klara sig utan stjärnspelaren Ronaldo, 12-årige Folami tar en paus från sit rotande i en soptunna och kommenterar;
- Vem ska komma in efter Ronaldo? Det finns inga spelare på marknaden nu av hans kaliber, Man United kommer att få svårt att ersätta honom, de kan komma att ha svårigheter de närmaste åren.

I kambodjas huvudstad Phnom Penh är man dock försiktigt entusiastiska, 10-årige gatupojken Bourey som försörjer sig på att tigga slantar av främlingar berättar;
- Sir Alex Ferguson har ju en närapå en miljard kronor att köpa nya spelare för nu, det är klart att man inte kan ersätta Ronaldo men med en miljard kronor kan man välja och vraka bland de olika spelarna på marknaden som kan tänkas passa bra in i Manchester Uniteds särskilda förhållanden.

- Det känns i varje fall skönt att de fick bra betalt för Ronaldo, med en miljard kronor kan de förändra mycket i laget, berättar Bourey innan han fortsätter dagens tiggande.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SvD
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Typiskt
Gatubarnen i Bangladesh huvudstad Dhaka är särskilt oroade för hur Man United ska klara sig utan Brasilianaren, (ffs -Ronaldo är Portugis) Gatubarnen i Dhaka har ju noll koll , det är iofs inte överraskande,hade dom styrt upp sina liv med lite allmänt samhällsengagemang borde dom vetat vilket land mannen kommer ifrån

Karl-H, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Börskursen då?
Svag artikel, varför fick vi inte reda på barnens åsikter om börskursen på Manchester Uniteds aktier och karusellen kring ägarnas förändringar i styrelsen? Dessutom borde man kunnat pressa dem på analyser om det nya avtalet för TV-sändningsrättigheter och, inte minst, skandalen som berör tröjsponsorn AIG... Skärpning!

Zaphod, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Brasilianare?
Oavsett vartifrån Ronaldo kommer är det en sjuk värld vi lever i där 100.000-tals människor bryr sig mer om ett spelarköp för 1 miljard kronor för något fotbollslag när folk växer upp och lever i extrem fattigdom i mer än än halva jorden.Portugal mitt arsle!

Sadulisten, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Brasilianare?
Christiano Ronaldo är från Portugal...

Carlos Q, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Ronaldo
En intressant vinkling på det här hade varit att höra vad gatubarnen i Vietnam samt Mexiko har för åsikt om Ronaldos försäljning.

Kent, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank