Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Fredrik Schulte påstår att han fick "riktigt otäcka" blåmärken av händelsen.
Fredrik Schulte påstår att han fick "riktigt otäcka" blåmärken av händelsen.

Riksdagsman får smäll på fingrarna: "Jag var jätterädd!"

Publicerad: 2009-04-23

Efter det blivit känt att den moderate riksdagsmannen Fredrik Schulte blivit attackerad av Zimbabwes president Robert Mogabes livvakter i en bokaffär efter att ha smygfotat honom med sin mobil, träder nu flera kända svenska politiker med bekräftelsebehov fram och berättar om sina upplevelser.

Fredrik Schulte var som de flesta nu känner till på semester i Singapore för att bli av med sin medfödda blekfishet, aka. Macaulay Culkin look-a-like-ness. Dock föll det hela inte väl ut.

- Jag hade dragit mig undan i en bokaffär efter dagens 30 sekunders solbad, (mer klarar inte min hud) för att se om de hade några intressanta publikationer om Fredrik Reinfeldts afrikanska förfader, säger Fredrik Schulte. Sedan hände det som han bara var tvungen att gnöla ut om i svenska medier.

- Jag fotade Mugabe med min mobil som en annan fjortis, och då blev livvkaterna arga på mig, buhuhu..! snyftar han. När nu denna historia landat i det svenska folkhemmet träder nu andra kända svenskar som tycker de får för lite uppmärksamhet fram.

Mona Sahlin medger nu att hon fick en rektalundersöking när hon smygfotade Hell Angels president under ett statsbesök i Olso förra sommaren.

- Jag bara liksom ville ta en bild, till familjealbumet, liksom, förklarar Sahlin, och tillägger; Så här i efterhand var det kanske dumt, va, men en ändtarmsundersökning, va, det var väl att ta i, va, jag som tycker det är coolt att betala skatt och allt, va.

Carl Bildt uttalar sig även han om en händelse som utspelade sig under mitten av 80-talet då han på UD:s uppdrag var i New York för att studera hur det amerikanska blåmesbeståndet klarar av luftföroreningarna.

- Under en vanding med min Hasselbladkamera i Central Park såg jag helt plöstligt Ronald Reagan komma joggande med sitt följe av muskliga livvakter. Jag ville ha en autograf av min idol, och sprang såklart fram mot honom för att få min dröm förverkligad. Reagans följe såg dock inte med blida ögon på detta utan de, som Carl Bildt uttrycker det; Mmm, tryckte ner, mig, så min kamerra gick sönderr, och blev, mm, alldeles, mm, sladdrrrig..

När profilstarke Dogge Doggelito kommer uttala sig är bara en tidsfråga.


Annons

Fingal Olsson

Fler artiklar av Fingal Olsson


Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam