Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Anders Fogh Rasmussen deklarerar i sitt tillsättningstal att inga fientliga planer finns gentemot Sverige.
Anders Fogh Rasmussen deklarerar i sitt tillsättningstal att inga fientliga planer finns gentemot Sverige.

Ny Dansk Generalsekreterare för NATO inget hot mot Sverige

Publicerad: 2009-04-06

Natos nye generalsekreterare är Anders Fogh Rasmussen, den danske statsministern som är känd för sina hårda nypor och svenskfientlighet. Fogh Rasmussen gick genast ut med en försäkran till världens länder, och särskilt då de Skandinaviska länderna, att han inte skall använda sin nyvunna militärmakt till att invadera Sverige.

Fogh Rasmussen har lovat att axla sin nya roll med ansvar, tidigare har röster höjts som kritiserat Rasmussen för hans reaktion i den svensk-danska IKEA-krisen 2008 då IKEA beskylldes för ''kulturimperialism''. Det visade sig att diverse dörrmattor och vanliga mattor namngetts efter danska städer, vilket symboliskt sett innebar att man trampar på de danska städerna. Svenska namn hade dock getts på mer bekväma möbler som soffor, fåtöljer och sängar.

Rasmussen uttalade sig vid detta tillfälle starkt, en obekräftad källa påstår att den danske Statsministern uttryckte sig i ordalag såsom;

- Svenske svinene! Nu helvede skal vi gå tilbage Skåne!

Fogh Rasmussen har dementerat att de NATO-trupper som det senaste dygnet mobliserat längsmed den dansk-svenska gränsen vid Skåne skulle ha några som helst fientliga planer gentemot Sverige. Trupperna skall inte invadera Sverige via Skåne, ta Helsingborg och utplåna IKEAs huvudkontor, utan rör sig istället längsmed gränsen för en gemensam övning med andra NATO-trupper i Östersjön.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev