Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
Hundar får nu äntligen en legitim anledning till att sniffa dig i skrevet.
Hundar får nu äntligen en legitim anledning till att sniffa dig i skrevet.

Nakenscanning införs på Heathrow

Publicerad: 2010-01-03

Efter attentatsförsöket vid Detroit har nu de internationella flygsäkerhetsrutinerna återigen behövts ses över och ett flertal flygplatser i Holland, England och Italien planerar nu att införa så kallad nakenscanning. Den nya teknologin som används vid Heathrow nyttjar radiovågor som kan se dolda vapen under kläderna på passagerare, en konsekvens av dessa scanners är dock att flygplatsens säkerhetspersonal kommer att se passageraren naken på sin skärm när de inspekterar bilderna.

Detta har väckt blandade känslor hos säkerhetspersonalen, särskilt de yngre männen har uttryckt optimism över att äntligen kunna få se vilken kvinna som helst i kön naken.

Samtidigt har dock det brittiska luftfartsverket budgeterat för terapi för som en konsekvens av den nya utrustningen, en talesman för brittiska luftvartsverket, Vincent Stoppard berättar;
- Vi räknar med att det kommer behövas terapi för vissa ur vår personal, de som tvingas se nakna, gamla och fläskiga kolosser passera genom säkerhetskontrollen. Det blir en stark psykisk påfrestning att behöva se så mycket fetma på en och samma gång. Ända sedan vi införde kroppsvisitering har detta varit ett problem och det kommer bara att öka med dessa scanners.

Nakenscanningen ska dock endast ses som en utav flera åtgärder som kan försvåra terrorism, man inför nu även åtskilliga andra åtgärder. Särskilt tränade hundar kommer att lukta alla resenärer i skrevet vid flygplatser;
- Erfarenheten har lärt oss att det inte går att lita blint till tekniken, därför inför vi nu också särskilda skrevhundar som ska sniffa folk i skrevet för att avgöra om där döljs någonting som inte bör vara där.

Under flygturer vill man dessutom att passagerare ska hålla uppsikt över misstänkta skrev berättar Stoppard;
- Vi uppmanar alla passagerare att vara uppmärksamma, det kan röra sig om en bula i allt från storleksordningen tuggummipaket till falukorv. Ifall man ser en passagerare med en utstickande bula ska man genast sparka boxa till personen i fråga i solar plexus och sedan ropa på hjälp.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 SvD3 SvD2 SR
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

Re: Nytt jobb
Ett jobb som är ännu bättre än fittscannare är fittpeppare, där vi bedömer utseende och lyster och i positiva ordalag förmedlar det till innehavarinnan (som alltid är minst Platinum-medlem.)

Janne Vajsing, (för 34 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

kyskhet i Vatikanen
Hörde nyligen att Påven var kritisk till detta. Han ska ha sagt nej till nakenrunkning.

O. Nani, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Nytt jobb
Hej. Jag har fått ett nytt jobb som fittscannare på Arlanda, hej då.

Dani Pelvis, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

otur
Jag förstår att terapi också kan komma på tal för de väktare som nakenscannar en het kvinna bara för att upptäcka att det är en transvestit.

O. Nani, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Skit i kalsongerna
Om man vill slippa igenom kontrollen för att flyga bör man ju rimligtvis inte skita på sig. Möjligtvis att man bör göra det om man är terrorist, men då kanske man förstör själva sprängladdningen.

Max Zomborski, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank