Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Michael Jacksons död har utlöst en våg av självmord världen över.
Michael Jacksons död har utlöst en våg av självmord världen över.

Michael Jacksons död utlöser självmordsvåg

Publicerad: 2009-07-04

Michael Jacksons plötsliga död förra veckan har utlöst en självmordvåg hos hans fans världen över. Jacksons kropp har ännu inte begravts och hans död har sörjs världen över, minnesceremonier har hållts i Stockholm, New York, Paris, Tokyo, Miami, Jakobsberg, Seoul och London. Förutom de vanliga tributerna av blommor, brev, ljus och nallebjörnar väljer även en del fans att ta självmord.

Vissa hängivna fans har helt enkelt inte kunnat hantera den mentala stressen av att veta att deras idol inte längre är i livet och har då tagit sitt eget liv. Michael jacksons fans har av många ansetts som särskilt fanatiska och världen chockeras nu av denna våg av självmord.

Aftonbladet rapporterar bland annat om en pojke i långt gången cancer på Karolinska sjukhuset som bestämde sig att begå självmord efter att ha hört nyheterna om Michael Jacksons död. Aftonbladet berättar även om en Michael Jackson-fan i Göteborg som valde att köra rakt in i en lastbil med sin motorcykel när han insåg att hans stora idol var död.

City Stockholm skriver om det tragiska fallet där en familj i full fart på E4:an valde att begå självmord efter att ha hört nyheten om Michael Jacksons död på radion, ögonblick senare körde pappan av vägen i full fart.

Brittiska tidningen the Sun rapporterar om ett helt flygplan med Michael jackson-fans som beslöt sig för ett kollektivt självmord genom att kraschlanda sitt plan utanför Komorerna den Indiska oceanen. En enda 14-årig flicka överlevde, det the Sun uppger att hon alltid tyckt att Madonna var bättre än Michael Jackson och att hon i sista sekund valde att inte vara med, hoppade ur och överlevde genom att simma tills räddningshelikoptrar kom till platsen.

Även från Iran rapporterar president Ahmadinejads regim att Michael Jacksons död har drabbat det iranska samhället hårt och att åtskilliga människor begått självmord varje i samband med stora minnesceremonier till popstjärnans ära.

Jesse Jackson som är en världskänd amerikansk svart pastor och vän till familjen Jackson har spelat in en film som finns upplagd på sajten Youtube där han uppmanar fans att inte vara självdestruktiva.
- Det här är en tid då hjärtan är tyngda. Det finns mycket smärta men det finns samtidigt stora skäl att hylla Michaels liv, berättar han i videon.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: Metro Aft Exp
Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam