Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Filippinska Pinoy-fångar samt indiske skådespelaren Ciranjeevi kommer genomföra konserterna.
Filippinska Pinoy-fångar samt indiske skådespelaren Ciranjeevi kommer genomföra konserterna.

Michael Jackson konserter kommer fortfarande genomföras

Publicerad: 2009-06-29

Organisatören av de 50 utsålda Michael Jackson-konserterna vid Londons O2 arena gick idag ut med ett pressmeddelande där man förklarade att konserterna kommer att bli av. Samtidigt klarjorde AEG även att man aldrig bundit sig vid att det är Michael Jackson själv som kommer att uppträda vid konserterna.

Michael Jacksons comeback var en enorm business, 50 konserter var planerade under en period av fem månader. Närmare 750.000 biljetter har redan sålts till ett värde av circa 625.000 miljoner kronor, över en halv miljard kronor. Det är enorma summor som står på spel och enligt anonyma källor vid AEG:s huvudkontor hade man hela tiden förberett en nödplan ifall det skulle visa sig att Michael Jackson hoppade av eller inte kunde genomföra alla de 50 konserterna.

Dermot Stewart, pressansvarig vid AEG Live berättar i ett uttalande till pressen;
- Om man läser det finstila på baksidan av biljetterna som sålts kan man faktiskt läsa att vi aldrig lovat att Michael Jackson själv ska uppträda, istället är det 50 stycken Michael Jackson-inspirerade konserter som vi har bundit oss att genomföra.

Vidare berättar Dermot Stewart i pressmeddelandet att Michael Jackson nu vid konserterna kommer att ersättas av en grupp dansande filippinska fångar samt den indiske skådespelaren Chiranjeevi. De filippinska fångarna uppges komma från Pinoy-fängelset i Manilla där de i månader stenhårt övat in Michael Jacksons alla danser i händelse av att stjärnan skulle få förhinder att uppträda. Den indiske före detta bollywoodstjärnan Chiranjeevi är mest känd för en danssekvens ur en Bollywoodfilm där han och de andra dansarna är utklädda till zombies. Denna sekvens kopierade sedan Michael Jackson för sin musikvideo till hitlåten Thriller.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev