Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Svenska landslaget med tränare, är dem egentligen en bunt kärringar?
Svenska landslaget med tränare, är dem egentligen en bunt kärringar?

Könschock inom idrottsvärlden

Publicerad: 2009-05-25

Den tyska tennistalangen Sarah Gronert, 22, har länge misstänkts för att egentligen vara en man.
- Det här är ingen kvinna, det är en man. Hon servar som en man, säger tennistränaren Schlomo Tzoref.

Gronert har spelat tio WTA-turneringar de senaste tre åren och i januari och mars i år tog hon hem sina första segrar. WTA har tvingats kontrollera och undersöka Gronert efter påtryckningar från motspelare för att en gång för alla fastställa om hon är tillräckligt mycket kvinna för att få spela på touren.

För Gronert har det varit en pressande och förnedrande process, men påpekar Thomas hard-on courtney, WTA tourens pressekreterare, att det bara var att klä av sig naken framför en jury. Det hade varit enklare om hon, eller han, varit lite mera bredbent i kontrollen om man säger så. Gronert höll benen så tajt ihop att vi inget kunde se framifrån så vi misstänkte att hon dolde något och mycket rätt, när hon vände sig om så hängde ett ganska rejält paket och dinglade mellan de hårt sammanknutna benen.

Vanessa Williams som spelat mer än hundra matcher emot Gronert kommenterar med att hon tyckte det var lite konstigt att hon alltid väntade med att duscha eller sade att hon hade bråttom och skulle duscha hemma. Vi andra tjejer trodde ju bara hon var blyg men vi brukade ju skämta ibland och kalla henne för "plankan"

Andra profiler inom idrotten som är under luppen är hela svenska herrlandslaget i fotboll inklusive tränare;
- Efter dessa uppgifter så kan ju ingen vara riktigt säker
, påpekar Lars Lagerbäck, tränare för herrlandslaget som även han ska diagnostiseras. - Men vilka möjligheter, tänk ute på krogen, dubbelt så stor chans att träffa någon. Eller bara hemma själv i sitt eget hus? kommenterar Lagerbäck.

- Vi tänker införa obligatoriska kontroller för att se att inget fuffens förekommer, berättar Ulf Rollon - den Olympiska kommiténs nyinstallerade könsbestämmare.

- Vi har mottagit protester från ett antal svenska idrottsprofiler men vi ser det bara som mer misstänkt om man protesterar, berättar Rollon.

De svenska idrottsprofiler som protesterat till Olympiska kommitén är; Anja pärsson, Gunde Svan, Ludmila Engqvist, Carolina Klüft samt Patrik Sjöberg.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Helfoder för hund och baby