Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Bella censurerad i Kina men "Storstadspojken" går att läsa, om nån jävel orkar plåga sig själv.
Bella censurerad i Kina men "Storstadspojken" går att läsa, om nån jävel orkar plåga sig själv.

Kina blockerar Blondinbella

Publicerad: 2009-06-03

I dag beslutade den kinesiska staten att utöka den rådande censuren för internet. Den tidigare redan strikta censuren som omfattar samtliga utländska nyhetssidor, Facebook, Twitter, Flickr och Hotmail, kommer nu även att omfatta Blondinbellas blogg.

Även om det inte har bekräftats från officiellt håll spekuleras det om att åtgärden kan kopplas till ett särskilt hjärnlöst inlägg Blondinbella skrev om en shoppingresa till NK som gjorde kinas premiärminister Wen Jiabao förgrymmad.

Den officielle talesmannen för Folkrepubliken Kinas myndighet för internetreglering Deng Yinchao bekräftade på tisdagskvällen att Blondinbellas blogg kommer att spärras.
- Det ligger i folkrepubliken Kinas intresse att ingen av dess medborgare kan läsa denna blogg, vi rekommenderar även andra länder att spärra denna blogg, kommenterar Deng Yinchao.

På frågan ifall Blondinbellas fästman Nils Grundbergs blogg, Storstadspojken, även den kommer att spärras svarade Deng Yinchao;
- "Storstadspojken" kommer inte att spärras, vi har kommit fram till att det är onödigt då den är så otroligt tråkig att våra spionnätverk visar att den inte lockar mer än fyra läsare per dag, och då är hela världen inklusive Sverige inräknat, Nils är en dryg jävel och jämförelser med Daniel Westling är bara fåniga.

Den välkände bloggaren Michael Norman, som driver den Kinabaserade bloggen Danwei.org, förutsåg myndigheternas blockering av Blondinbella redan för några dagar sedan.
- När jag läste inlägget om hennes shoppingtripp till NK insåg jag att det var klippt, det kommunistiska partiet skulle aldrig tillåta sådan hjärnlöshet att infektera vår ungdom, passa på att läs Blondinbellas blogg då ni fortfarande kan, för snart är det slut på det roliga.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 3 kommentarer

Konstig video
Den där videon med flådd mink är litet märklig. Minkar är ju som hundvalpar - gulliga utanpå och äckliga inuti. Att pälsen är mysig men det som blir kvar inuti är äckligt torde väl inte vara någon överraskning för någon. Att göra en sak av det, som i den här videon är ju inget annat än att fegt slå in öppna dörrar, vid närmare eftertanke.

Max Bge-Jensen, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Onda
Kina, ett riktigt fritt land! Att de t.om. blockerar vanliga hemsidor. Skandal!

Adam, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Hmm
Så kina har börjat läsa svenskars bloggar. intressant :P

Bjrn, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank