Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Rymden skulle kunna bli lösningen på världens alla clownproblem.
Rymden skulle kunna bli lösningen på världens alla clownproblem.

Kanadensisk cirkusmiljardär i rymden

Publicerad: 2009-10-02

Beskedet på torsdagen om att den 50-årige kanadesiske cirkusmiljardären Guy Laliberté befann sig i en raket på väg till den internationella rymdstationen har rört upp många känslor. Den framgångsrike kanadensaren uppges ha betalat circa 35 miljoner dollar för resan, motsvarande 250 miljoner kronor, för resan till rymden. Pengar är dock inget större problem för honom då han blev enormt rik i samband med att han under 80-talet etablerade cirkusen Cirque du Soleil.

Pengarna gör honom dock inte immun mot kritik och åtskilliga anti-clowngrupper har nu uttryckt en vilja att kanadensaren ska stanna permanent på rymdstationen, samt att fler clowner skall skickas dit. Staffan Sundström, ordförande i Clownräddas Riksförbund i Sverige kommenterar;
- Vi är Sveriges största paraplyorganisation för de som har clownskräck, samt även de individer som inte lider av någon fobi utan bara tycker att clowner inte är roliga.

- Vi ser detta besök som inledningen på en eventuell slutgiltig lösning av clownproblemet, vi skulle kunna låta konstruera en ny clownstation i rymden dit vi skickar alla jordens clowner. De kan få sväva runt där uppe i all evighet, spruta vatten och sparka varandra i arslet bäst fan de vill.

Veronika svensson, även hon medlem i clownräddas Riksförbund berättar att hon lidit av clownskräck ända sedan hennes föräldrar tog henne till en cirkus när hon var fem år;
- Jag har alltid varit misstänksam mot deras överdrivna vilja att skoja med barn, det som slutligen beseglade min clownskäack var clownen i Stephen Kings film "Det", han som säger "we all float down here!" Nu vill jag inget annat än att vi gör oss av med alla clowner, en clownfri värld!

- Och gärna mimare också, dem är jag dock inte rädd för, de är bara så jävla tråkiga, tillägger Veronika.

NASA har bekräftat att Guy Laliberté anländer till den internationella rymdstationen på fredagen samt att man har uttryckt en viss oro över den nya resenären. Charles King talesman för NASA kommenterar;
- Det finns alltid en viss risk förknippad med besök på internationella rymdstationen, man får avväga riskerna med inkomsten till NASA. Med detta besök finns en säkerhetpolitisk risk, om stationen under Lalibertés vistelsen skulle få kontakt med hittills okända kosmiska livsformer kan resan få allvarliga konsekvenser för mänskligheten. Det finns nämligen en risk att dessa livsformer får en clown som första intryck av mänskligheten.

- Om de träffar en varelse som drar buketter ur hattar, sprutar vatten ur plastblommor och tappar byxorna stup i kvarten kommer de tro att jorden är befolkad av idioter, de kanske till och med förintar planete med någon sorts intergalaktiskt supervapen, tillägger King.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SVT NSD GP Aft Dagb Dagen NyTeknik SvD
Annons