Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Sannfinländarna vill stanna upp utvecklingen i Finland genom att frysa in landet i karbonit.
Sannfinländarna vill stanna upp utvecklingen i Finland genom att frysa in landet i karbonit.

Jabba de Hutt invald i Finlands Riksdag

Publicerad: 2011-04-19

I en tid då deras land är lidande av en svår ekonomisk kris har 19% av finnarna valt att rösta på ett parti som bra bryr sig om tre saker.

  • Avveckla svenska språket från det Finska samhället
Finnar och svenskar är olika folk och det finns inte en enda person i hela Finland som är hälften hälften eller på annat vis inte helt finsk eller helt svensk, därför ska det räcka med att kunna prata finska i Finland.

Det är även uppenbart att det skapas fler jobb och den ekonomiska krisen löser sig snabbare ifall man slutar undervisa svenska i skolorna och slutar ha statlig service på Svenska. Därför har det varit ett naturligt val för många väljare att hacka på en nationell minoritet istället för att koncentrera sig på viktigare frågor.
  • Finland ut ur EU
Eftersom fri rörlighet av kapital, varor och personer bara är dåligt för statsekonomin vill Sannfinländarna gå ur EU. I stället för att rädda den falnande telekomjätten Nokia vill Sannfinländarna satsa på en inhemsk massproduktion av finska pinnar, negerlakrits och Koskenkorva. Konsumtionen av dessa varor räknar man med ska driva hela ekonomin och skapa tillväxt med råge.
  • Stoppa all invandring
Precis som med den svensktalande minoriteten i Finland är det jävligt irriterande med folk som envisas med att se annorlunda ut. 
Finland ska därför återgå till att bli ett lantsamhälle fritt från utländsk påverkan där dryga män kan skiva korv med samekniv och äta på tåg och buss utan att någon höjer så mycket som ett ögonbryn.

Göran Stollerud, professor i nationalistiska strömningar samt Stjärnornas Krig-filmerna (men inte Star Trek) har kommenterat händelserna;
- Precis som Jabba De Hutt hade ett Rancormonster gömt i källaren har också Sannfinländarna flera fula monster undangömda som inte syns vid första anblick.

Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: svd svd2 svd3 dn
Läsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 12 kommentarer

Re: skärp er
Tog det 10 minuter för dig att läsa den texten? Svenska skolsystemet är på dekis.

Uppskattar humor, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

skärp er
Det var bara en dryg artikel för att lufta era egna åsikter om dom eller? kan jag få tillbaka mina 10 minuter så hymla trist att läsa annars är det en superdupertidning =)

tant-astrid, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Allianzen rulez!
Kommentar #6 - Martin Martinsson: 25 April, 2011 Hejsan, det är på det viset, att Carl Bild skriker ut sin frustration och sin dumhet under den sten han har krypt under inför der Finska Dundret (JYTKY) för det Svenska Folket ...... Läs mer här: http://stigkankkonen.blogg.hbl.fi/2011/04/21/timo-soini-ar-inte-finland/#comment-12

K. G. Bergström, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Allianzen rulez!
Ja, uppenbarligen typsnittet här på Svenskbladet...

Jens-Jasper G., (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Allianzen rulez!
Oroa er inte, allt är väl. Planen faller på plats. För med hjälp av Tyst Diplomati (sitta på arslet)) ska Regeringen säkerställa att den svenska minoriteten förtycks och mördas - Därefter blir det Münchenöverenskommelser, Panzer-Vorwärts och Anschluss Finland. Vi ska bara rusta upp vår yrkesarmé några år först. Vad kan gå fel?

Jens-Jasper G., (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank