Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Sannfinlndarna vill stanna upp utvecklingen i Finland genom att frysa in landet i karbonit.
Sannfinlndarna vill stanna upp utvecklingen i Finland genom att frysa in landet i karbonit.

Jabba de Hutt invald i Finlands Riksdag

Publicerad: 2011-04-19

I en tid då deras land är lidande av en svår ekonomisk kris har 19% av finnarna valt att rösta på ett parti som bra bryr sig om tre saker.

  • Avveckla svenska språket från det Finska samhället
Finnar och svenskar är olika folk och det finns inte en enda person i hela Finland som är hälften hälften eller på annat vis inte helt finsk eller helt svensk, därför ska det räcka med att kunna prata finska i Finland.

Det är även uppenbart att det skapas fler jobb och den ekonomiska krisen löser sig snabbare ifall man slutar undervisa svenska i skolorna och slutar ha statlig service på Svenska. Därför har det varit ett naturligt val för många väljare att hacka på en nationell minoritet istället för att koncentrera sig på viktigare frågor.
  • Finland ut ur EU
Eftersom fri rörlighet av kapital, varor och personer bara är dåligt för statsekonomin vill Sannfinländarna gå ur EU. I stället för att rädda den falnande telekomjätten Nokia vill Sannfinländarna satsa på en inhemsk massproduktion av finska pinnar, negerlakrits och Koskenkorva. Konsumtionen av dessa varor räknar man med ska driva hela ekonomin och skapa tillväxt med råge.
  • Stoppa all invandring
Precis som med den svensktalande minoriteten i Finland är det jävligt irriterande med folk som envisas med att se annorlunda ut. 
Finland ska därför återgå till att bli ett lantsamhälle fritt från utländsk påverkan där dryga män kan skiva korv med samekniv och äta på tåg och buss utan att någon höjer så mycket som ett ögonbryn.

Göran Stollerud, professor i nationalistiska strömningar samt Stjärnornas Krig-filmerna (men inte Star Trek) har kommenterat händelserna;
- Precis som Jabba De Hutt hade ett Rancormonster gömt i källaren har också Sannfinländarna flera fula monster undangömda som inte syns vid första anblick.

Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: svd svd2 svd3 dn
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev